KSMMMO eğitimlere devam ediyor

9 Yardımcı Eleman daha Sertifikasını aldı

Kırklareli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) tarafından düzenlenen “Yardımcı Eleman Yetiştirme Kursu”nun 2’ncisi tamamlandı. Kursa katılarak yapılan sınavlarda başarılı olan 9 Kursiyer düzenlenen törenle Sertifikaları’nı aldılar.
HABER MERKEZİ
Kırklareli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) yeni binasında hizmet vermeye başladığı günden itibaren, gerek üyelerine ve gerekse bu meslekle uğraşanlara yönelik olarak çeşitli kurslar ve etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Oda tarafından düzenlenen bu türden etkinlikler ve kurslar kamuoyunda memnuniyetle karşılanıyor.
Yapılan bu etkinlikler kapsamında geçtiğimiz yıl içerisinde 1’ncisi düzenlenen “Yardımcı Eleman Yetiştirme Kursu”nun 31 Ocak 2009 tarihinde başlayan 2’ncisi de 14 Nisan 2009 tarihinde tamamlandı. Bu kursa katılarak kurs sonunda yapılan sınavları başarılı bir şekilde geçen 9 kursiyer içen 18 Nisan 2009 Cumartesi günü bir Sertifika Töreni düzenlendi. KSMMMO’da saat 13.30’da düzenlenen törene; Oda Başkanı Burhan Üstünkol, Yönetim Kurulu Sekreteri Yavuz Genim, Kurs Öğretmeni Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ender Konyalı ve kursiyerler katıldı.
Bu türden kursları açmalarındaki amacın bu işi meslek olarak edinen kişilerin mesleğinde daha da bilgili olmasını sağlamak olarak açıklayan Oda Başkanı Burhan Üstünkol eğitimin ömür boşu devam ettiğini belirterek şunları kaydetti:
 “Odamız tarafından verilen Yardımcı Eleman Yetiştirme Kursumuzun 2’ncisi 31 Ocak’ta başlamış olup 12 Nisan’da sona ermiştir. 160 saat süren bu kurslarımızı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ender Konyalı arkadaşımız verdi. Yapılan kursumuzda; Sosyal Güvenlik Uygulamaları, Vergi Uygulamaları, Bilgisayarlı Muhasebe Eğitimi ve Genel Muhasebe Eğitimi konularında bilgiler verildi.
Kurs sonunda sınava giren arkadaşlarımızın notlarını da gördüm. Çoğu 90 puanın üzerinde not almışlar. Bu başarı oranı bizim çok hoşumuza gitti. Bu eğitim katkıda bulunan başta kurs öğretmenimiz olmak üzere sizlere teşekkür ediyorum. 1’nci eğitim programımızda 12 arkadaşımıza Sertifika vermiştik, bu eğitim programımızda da 9 arkadaşımıza Sertifika vereceğiz. Böylelikle 2 eğitim programımız kapsamında 21 arkadaşımız Sertifika almış olacak. 
Tabii ki sizlerin diplomalarınız ile okullarınızdan aldığını eğitimleriniz var. Ama bu eğitimlerin piyasada iş yaparken yeterli olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu sadece sizler için değil, hepimiz için geçerlidir. Bizlerde eğitimlerimizin sonunda sürekli mesleki eğitimler yapıyoruz ve halende bu eğitimlere katılmayı sürdürüyoruz. 2010 yılından sonrada Meslek mensuplarına bu türden Mesleki Eğitim zorunluluğu getiriliyor. Bu vesile ili eğitimin bir ömür boyu devam edeceğini hep söylüyoruz. Ben sizlere yeni hayatınızda ve bundan sonraki iş hayatınızda da başarılar diliyorum.”
Kurs Kurs Öğretmeni Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ender Konyalı kursa katılanları tebrik ederek şunları kaydetti:
“KSMMMO tarafından geçtiğimiz yıl 1’ncisi düzenlenen “Yardımcı Eleman Yetiştirme Kursu”nun 2’ncisini 14 Nisan’da tamamladık. 31 Ocak tarihinden itibaren Cumartesi ve Pazar günleri 10.30-17.00 saatleri arasında, toplam 160 ders saatinden oluşan kursumuza 9 kursiyer katıldı.  Kurs süresince; Vergi Uygulamaları, Sosyal Güvenlik Uygulamaları, Bilgisayarlı Muhasebe ve Genel muhasebe Eğitimleri verdik.
Yaptığımız bu eğitimler süresi içerisinde zaman zaman kursiyerlerimize uygulamalı sınavlarda yaptık. Bu sınavlarda gerçek iş hayatında kullanılan fiş, fatura gibi gerçek belgelerle bu sınavları gerçekleştirdik. Bu türden yaptığımız uygulamaların gerçek olmasından dolayı iş hayatına da olumlu şekilde yansıyacağını gördük. Kursumuzun tamamlanmasının ardından yaptığımız sınavlarda da tüm kursiyerlerimiz yüksek puanlar alarak Sertifika almaya hak kazandılar. Bu kursun düzenlenmesinde büyük katkıları bulunan başta Oda Başkanımız olmak üzere tüm personeline teşekkür ederim.”
Yapılan konuşmaların ardından “Yardımcı Eleman Yetiştirme Kursu”nun tamamlanmasının ardından yapılan sınavda 97 puan alarak 1’nci olan Havva Sülün’e Sertifikası KSMMMO Başkanı Burhan Üstünkol tarafından Sertifikası verildi. KSMMMOB Yönetim kurulu Sekreteri Yavuz Genim ve Kurs Öğretmeni Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ender Konyalı tarafından; Yılmaz Damgalı, Dilek Paşaoğlu, Tuğçe Delmecioğlu, Saadet Akyüz, Emre Yavuzarslan, Pınar Fidan, Seda Kan ve Çiğdem Yıldırım’a Sertifikaları verildi. (s)