KTSO'dan Defterdarlığa ziyaret

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetimi Vergi Haftası dolayısıyla Kırklareli Defterdarı Mustafa Şahin'i makamında ziyaret etti.


Verginin; Ülkemiz kalkınmasındaki önemi ve ekonominin büyümesindeki rolünün toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kamuoyuna kazandırılması amacıyla her yıl geleneksel olarak kutlanan vergi haftasının yirmincisi bu yıl 23 Şubat-01 Mart 2009 tarihleri arasında kutlanıyor.
Vergi Haftası dolayısıyla Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Meclis Başkanı Mehmet Sağ, Yönetim Kurulu  Başkan Yardımcıları Sebahattin Karalar, Tahsin Özer, Meclis Başkan Yardımcısı Mustafa Yılmazoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet İkizlerli, Gürkan Oras, Hasan Öztürk, Muhasip Üye Hasan Hüseyin Kayan Kırklareli Defterdarı Mustafa Şahin’i makamında ziyaret etti.
KTSO Başkanı Ertuğrul Ziya Çetinrtaş Vergi ödemenin kutsal bir görev olduğunu belirterek, tüm vatandaşların bu görevi ifa etmeye dikkat etmesi gerektiğini belirtti. Tüm Defterdarlık personelinin Vergi Haftası’nı kutladı.
Kırklareli Defterdarı Mustafa Şahin’de KTSO Yöneticileri tarafından yapılan ziyaretten son derece memnun kaldığını belirterek şunları kaydetti:
“Kırklareli İli olarak 2008 yılı sonu itibariyle 470 milyon 841 bin TL.'sı vergi gelirlerinden olmak üzere toplam 537 milyon 410 bin TL tahakkuk ettirilmiştir. 404 milyon 271bin TL'sı vergi gelirlerinden olmak üzere toplam 436 milyon 078 bin TL tahsilat yapılmış olup, tahsilat oranı % 86 olarak gerçekleşmiştir. Toplam bütçe giderleri ise 310 milyon 494 bin TL olup gelirin gideri karşılama oranı % 140 olarak gerçekleşmiştir. Türkiye genelinde emsal illere göre ilimiz üst sıralarda yer almıştır. Diğer taraftan, Kamuoyunda Varlık Barışı Kanunu olarak da bilinen 5811 sayılı Kanundan yararlanmak için başvuru süresi 02 Mart 2009 tarihinde sona ereceğinden, konu hakkında mükelleflerimize bilgilendirme mektubu gönderilmiştir. Vatandaşlarımız ve mükelleflerimizin söz konusu Kanundan yararlanmak için başvurmaları kendi menfaatlerine olacaktır.
Bu vesileyle, gerçek kazançlarını beyan ederek vergilerini ödeyen tüm mükelleflerimize ve yaptıkları harcamalarda belgelerini alarak, sorumluluk bilinci içerisinde hareket eden Kırklareli halkına teşekkür eder, vergi ile ilgili karşılaştıkları sorunlar ve belge düzeni konusunda bundan sonra da aynı bilinç içerisinde hareket ederek, şikayet ve müracaatlarını Defterdarlığımızın 189 Alo Maliye Danışma Hattına veya ilgili birimlerimize iletmelerini hatırlatır, sağlık, mutluluk ve bol kazançlı bir yıl geçirmelerini dilerim.”
Yapılan ziyaretin ardından KTSO Yöneticileri tüm Defterdarlık Personelini gezerek Vergi Haftaları’nı kutladılar. (s)