KTSO'dan "İş ve İşçi Sağlığı" Paneli

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO), 28 Eylül 2010 Salı günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bankalığı Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) işbirliği ile işletmelerde 'İş ve İşçi Sağlığı ve Güvenliği' konulu bir panel düzenlendi.


HABER MERKEZİ
Saat 10.00’da Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapılan panele; Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Kırklareli Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Sağ, Kırklareli Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı  Burhan Üstünkol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda görevli Araştırmacı Ziya Mert, Oda’ya kayıtlı üyeler ile bazı resmi kurumlardan temsilciler katıldı.
Panel öncesi Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş yaptığı konuşmasında şunları kaydetti;
“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bankalığı Eğitim ve Araştırma Merkezi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bünyesinde “ÇASGEM” isimi altında kurulmuş eğitim veren bir merkezdir. “ÇASGEM” çeşitli illerde toplantılar düzenleyerek sunumlar gerçekleştirip işçi ve işverenin sıkıntılarının giderilmesi konularında bizlere bilgiler aktarmaktadır. Panelistlerimiz bizler ile İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda en ince detayları paylaşacaklar. Daha fazla konuşmadan sözü panelistlerimize vermek istiyorum.”
Başkan Çetintaş’ın konuşmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Yasin Yazıcı söz alarak “ÇASGEM”in kuruluş tarihçesini ve kuruluş amacını salondakilere aktardı. Daha sonra “ÇASGEM” tanıtım filmi ile merkezin çalışma yapısı ve yaptığı işleri anlatan Yazıcı, sözü Kırklareli Üniversitesi’nde görevli Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Demir’e bıraktı.
Yrd. Doç. Dr. Demir, İş Sağlığı ve Güvenliği konusu ile ilgi bilgelerden oluşan sunumunu salondakiler ile paylaşacağını daha sonrada soru cevap kısmında bu konuları tartışacaklarını belirtti. Sanayide çalışanların iş kazalarını ve meslekteki hastalıklarını minimuma indirmek, daha sağlıklı ve daha güvenli bir çalışma hayatına kavuşmaları için düzenlenen panel iki buçuk saat sürdü. Yrd. Doç. Dr. Demir, katılımcılara çalışma sağlığı ve stres ile meslek hastalıkları konularında bilgiler aktardı. Yapılan panelin sonunda katılımcılara kuru pasta ve meyve suyu ikramında bulunuldu. (cs)