KTSO'nun yeni yönetiminden Vali Coş'a nezaket ziyareti

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO)'nun yeni Yönetim Kurulu Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette KTSO’nun yeni Yönetim Kuruşlu Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş’ın yanında Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcıları Sebahattin Karalar, Tahsin Üzer, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Öztürk, Mehmet İkizlerli, Gürkan Oras, Yönetim Kurulu Saymanı Hasan Hüseyin Kayan, Meclis Başkanı Mehmet Sağ, Meclis Başkanı Yardımcısı Mustafa Yılmazoğlu da bulundu.
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odasının yeni yönetimi olarak nezaket ziyareti için geldiklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, çalışmalarında Valiliğin desteklerini beklediklerini belirtti.
Konuşma yapan Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş da Odalar ve Borsaların devamlı yanında oldukları belirterek; “Odalar ve Borsaların Sivil Toplum Örgütü olmasının yanı sıra bir özelliği daha var. Sivil toplum örgütü olarak bilinenler genelde dernek gibi kuruluşlar. Fakat odaların Kamu Kuruluşu ayağı da var. Odalar Kanunla kurulan bir meslek ve sanatı icra etmek için, oraya zorunlu olarak sahip çıkılması gerektiği için Anayasa tabiri ile kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır. Kısacası odalar kamu kurumu görevinde, özel sektörün yasal temsilcilerdir. Biz Ticaret ve Sanayi Odalarımızı, Borsalarımızı böyle görüyoruz. Hukuki çerçevesinde de böyledir zaten. İlimizdeki odalarla, borsalarla bu güne kadar iyi bir diyalogumuz var. Bu diyalogumuzu sizlerle de sürdürebileceğimize inanıyorum. Bir nöbet değişimi oldu. Tabiî ki yeni ekip olarak teslim aldığınız hizmet bayrağını daha yükseğe ulaştırmak için elinizden gelen gayreti göstereceğinize inanıyorum. Bu çalışmalarınızda Valilikte yardımcınız olacaktır. Ülkemize, ilimize yararlı olarak yapılacak her türlü faaliyette birlikte olacağız. Tabi seçim döneminde farklı listelerden kaynaklanan bir rekabet oldu. Ama yeni yönetim böyle oluştu. Dolayısıyla kazanan ekip olarak sadece size destek verenlere değil, tüm odanızın mensuplarının yönetimi olarak onların tamamını temsil ettiğinizin bilinci içerisinde, birleştirici, bütünleştirici yapıda hareket edeceğinize de ben inanıyorum. Birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi korursak Kırklareli için daha güzel işler yapabiliriz. İlimizde beraber takip etmemiz, yapmamız gereken işler var” diye konuştu.

* Lüleburgaz’a Fakülte açma hazırlıkları

Vali Coş Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odasına yaptığı ziyaret esnasında Lüleburgaz’a bir fakülte açmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Vali Coş; “Bugün Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyarete gittik. Orada da arkadaşlarımızla konuştuk. Onlarda Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası olarak Üniversitemizin Lüleburgaz’a bir fakülte kurabilmesi için neler yapmamız gerektiğini konuştuk. Bina karşılanması durumunda Rektörümüzün Fakülte açılmasına sıcak baktığını ifade ettim. Bir fakülte binası yapımı için mutabık kaldık. Detaylarını Kaymakam arkadaşımız koordine edecekler. Bizde destek vereceğiz. Bu şekilde Lüleburgaz’a Fakülte kazandırılması konusunda Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odasının katkısı olacak. Benzer katkıları burada da yapabileceğimize inanıyorum. Üniversitemiz bildiğiniz gibi yeni bir üniversite. Daha fazla bölüm açılabilmesi için, daha fazla fakülte açılabilmesi için sizlerin de katkısı lazım. Nezaketinizden dolayı teşekkür ediyorum. Burada olmayan meslek mensuplarınızla da sizler aracılığı ile selamlarımı iletiyorum. Ticaret ve Sanayi Odamızın yeni Yönetim Kurulunu ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.(ay)