Kuklalar Kırklarelili çocukları eğlendirdi

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde kurulu bulunan Uçaneller Kuklaevi, Kırklareli Valiliği ve Uzunlar Otomotiv'in katkılarıyla Kırklareli Kültür Merkezi'nde 3 değişik oyunu çocuklarla buluşturdu.

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde kurulu bulunan Uçaneller Kuklaevi, Kırklareli Valiliği ve Uzunlar Otomotiv’in katkılarıyla Kırklareli Kültür Merkezi’nde 3 değişik oyunu çocuklarla buluşturdu.
Genel Sanat Yönetmeni Mesut Sarıoğlu Türkiye’de ilk defa bir Kuklaevi meydana getirdiklerini belirterek şunları kaydetti:
“Kırklareli Valiliği ve Uzunlar Otomotiv’in katkılarıyla Kırklareli Kültür Merkezi’nde Türkiye’de ilk kez “Kuklalar Sirki”, “Kırmızı Başlıklı Kız” ve “Düş Gemisi” isimli oyunları çocuklarla buluşturduk. Bu oyunlarda benimle birlikte, Bircan Sarıoğlu, Elif Sarıoğlu, Erdal Oral ve Egemen Göksu oynuyor. Oyunlarımızın Yönetmeni Dobric Devlet Kukla Tiyatrosu’ndan Petar Petkov, Müzikleri Detalina Petkova yapıyor. Kuklalarımızın tasarımcısı ise Veselin Anev.
Biz Uçaneller Kuklaevi olarak yurtiçinde ve yurtdışında toplam 18 Uluslar arası Festivale katıldık. 20-21 Ocak 2009 tarihlerinde de Kırklareli Kültür Merkezi’nde çocuklara yönelik olarak oyunlarımızı sahneledik. Ayrıca Cevahir AVM Atlantis Eğlence Merkezi’nde Ocak ayı sonuna kadar “Kuklalar Sirki” ile “Gün Işını” isimli oyunlarımızı da sahneleyeceğiz. Ardından Şuba ayı boyunca da Cadde Bostan Kültür Merkezi’nde bu oyunlarımız sahnelenecek.
Kırklareli’nde geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz “Uluslar arası Kukla Festivali”nin bu yıl ikincisini 01-07 Mart 2009 tarihleri arasında yapacağız. Festival boyunca; Çek Cumhuriyeti, Ukrayna, İran, Sırbistan, Romanya, Bulgaristan ve Rsuya’dan gelecek olan ekipler gösterilerini sunacaklar. Katkılarından dolayı Kırklareli Valimiz Sayın Hüseyin Avni Coş’a ve Uzunlar Otomotiv’e teşekkürlerimizi iletiyoruz.”
Kırklareli Kültür Merkezi’nde sahnelen Kukla Gösterisi’ni izlemek için Dr. Fuat Umay Çocuk Yuvası’ndan çocuklarda geldi. Çocukların yerini almasının ardından oyun başladı. Çocuklar ile diyalog içerisinde sahnelenen oyuna katılan çocuklar neşeli dakikalar yaşadılar. (s)