Kültür elçileri sertifikalarını aldı

ÇEKÜL Vakfı tarafından gerçekleştirilen ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri Kültürel Miras Eğitim Programı çerçevesinde Tekirdağ'da yapılan programa katılan öğrenci ve öğretmenlere Tekirdağ Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ve eşi Hatice Doğan ile Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün tarafından Sertifikaları verildi.


ÇEKÜL Vakfı tarafından gerçekleştirilen ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri Kültürel Miras Eğitim Programı çerçevesinde Tekirdağ’da yapılan programa katılan öğrenci ve öğretmenlere Tekirdağ Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ve eşi Hatice Doğan ile Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün tarafından Sertifikaları verildi.
Tekirdağ’da yapılan ve Tekirdağ Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencilerinin katıldığı 4 günlük program süresince gerçekleştirilen etkinliklerin anlatıldığı törende, programa katılan öğrenciler tarafından yapılan resim, seramik, kukla gibi yerel kültürü yansıtan eşyalar sergilendi.
Törende konuşan Vali Doğan; “Çocuklarımız yaşadığı çevreyi tanımadan dünyayı tanıma iddiasını taşıyorlar. Ama bu programdan sonra eminim ki artık soracağımız her soruya karşı parmaklar havaya kalkacaktır” dedi.
Gerçekleştirilen programın önemine vurgu yaparak Tekirdağ’ın tarihi hakkında da bilgiler veren Vali Doğan; “Tekirdağ 651 yıldır Türklerin yurdu. Türklerden önce de burada Bizanslar, Romalılar, Traklar yaşamışlar. Binlerce yıldır burada insanlar yaşıyor. Bu insanların ürettiği kültür değerleri aslında ya toprağın üzerinde karşımızda duruyor veya toprağın altında birilerinin onları bulmasını bekliyor. Ancak bu işlerde toplumsal duyarlılığın harekete geçirilmesi için tek başına devlet organizasyonlarının varlığı anlam taşımıyor. Şayet anlam taşısaydı 100 yılı aşkın bir süredir burada var olan Valilik, Belediye, Kültür Müdürlüğü var ama bu genç kardeşlerimizin ÇEKÜL Vakfı’nın yaptığı bu organizasyon ile bu sinerji yakalanabildi. Demek ki bazı iyi işlerin yapılabilmesi için sadece devlet organizasyonlarına sahip olmamız yetmiyor ama aynı zamanda çalışan üreten geleceği tanıyan ve geleceğe insanlığı hazırlayan, zaman zaman devlet yönetimini bu anlamda eleştiren ciddi, kurumsal sivil toplum organizasyonlarına da ihtiyacımız var. ÇEKÜL Vakfı onlardan bir tanesi. Bu sebeple onları tebrik ediyorum” dedi. (s)