Kültür Merkezi'nde Miniklere tiyatro ziyafeti

Kültür Merkezi'nde Miniklere tiyatro ziyafeti

Kırklareli Kültür Merkezi geçtiğimiz hafta sonu tiyatro gösterileriyle şenlendi. Kültür Bakanlığı destekli Ankara Ekin tiyatrosu’nun Karınca grubu tarafından sergilenen “Şarkıcı” adlı oyun miniklerin ilgi odağı oldu.

Büyük bir heyecanla oyunu seyreden çocukların mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Saat 13:00’da sergilenen ‘Şarkıcı’ adlı bir saatlik oyun Haluk Işık tarafından yazılmış. Oyuncular ise; Gurur Nedim Güzeloğlu, Ibrahim Ünal, Selim Kalıç, Harun Güzeloğlu, Kamil Ersergir, Ilkay Kaylu, Karden Kasap’tan oluşuyor. Büyük bir başarıyla oyunu sergileyen oyuncular çocuklara yaşattıkları muttluluktan dolayı gururlu olduklarını ifade ettiler.

Oyunda bir devin madalyonu sayesinde köylülere yapmış olduğu kötülükler ve daha sonra Şarkıcı’nın madolyonu ele geçirip kötülüğü yenmesi anlatılıyor. Iyiliğin gücünü çocuklara güzel bir dille anlatan oyun miniklere zevkli dakikalar geçirtti.

Öğle saatlerinde miniklere bu oyun sahnelenirken, akşam saatlerinde de 9 Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölüm Başkanı Semih Çelenk tarafından yazılan “Şair Eşrefin Esrarengiz Maceraları” adlı oyun sergilendi. Kırklareli Kültür Merkezi geçtiğimiz haftasonu hem çocuklara hem büyüklere kültür ziyafeti yaşattı.