Kültür Müdürü başka bahara mı kaldı?

Kültür Müdürü başka bahara mı kaldı?

Uzun yıllar vekalet edilerek işleyişine devam eden Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne geçtiğimiz haftalarda müdür ataması yapılmış olmasına rağmen koltuk hala boş olarak durmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzalı bakanlık kararıyla, açık bulunan 1. derece kadrolu ve + 3000 ek göstergeli Kırklareli Il Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne, 657 sayılı Kanunun değişik 76. maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2. maddesi gereğince, Ayasofya Müze Müdürü Mustafa Akkaya atanmıştı.

Istanbul’da bulunan ve Dünyanın sayılı harikalarından kabul edilen Ayasofya’nın müze müdürlüğü’nü yapan Akkaya ile yine geçtiğimiz haftalarda telefon yoluyla iletişim kuran muhabirlerimiz, kendisinden de buraya geliş konusunda kesin bir tarih alamamıştı.

Resmi yazısı gelmiş olmasına rağmen Mustafa Akkaya’nın halen buradaki görevine başlamamış olması da Istanbul Valiliği’nin yetki ve insiyatifi ile bağdaştırılıyor.

Uzun süredir eksikliği yaşanan ve bir dönem Tamer Akgünay’ın ilimizde Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevini sürdürmesinin ardından, yerine Kültür Müdür Vekili olarak Fikret Macit getirilmişti. Daha sonra Macit de vekillik görevine veda etmiş, yerine eski Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit getirilmişti. Sonrasında ise yine geçici olarak Sağlık Il Müdürü Mehmet Bilgin bu makama vekalet etmişti. Şu ana kadar da bu makamda Meteoroloji Müdürü Naci Gürbüz bulunuyordu.

Asil atamanın yapılmış olmasına rağmen halen Il Kültür ve Turizm Müdürlüğü koltuğunun fiilen doldurulmamış olması, kafalarda soru işaretleri bıraktığı gibi, akıllara ‘Bu makam daha ne kadar vekillikle idare edilecek?’ sorusunu getiriyor.