Kurban satış ve kesim yerleri ile kesim ücretleri belirlendi

Kurban satış ve kesim yerleri ile kesim ücretleri belirlendi

Kırklareli Belediye Başkanlığı, kurban satış yeri, kesim yerleri ve kesim ücretleri ile ilgili olarak bir duyuruda bulundu.

Buna göre; Kurban satış yeri Asılbeyli Köyü yolu üzerinde bulunan Aşağıpınar Belediye Mezbahası yanı olarak belirlendi.

Kurban Kesim Yerleri’nin ise Kırklareli Merkezde; Belediye Mezbahası (Aşağı Pınar yolu üzeri), Sungurbey Öğrenci Yurdu (Şehir Mezarlığı Yolu) ve Karahıdır Mahallesinde Karahıdır Korusu yolu üzerinde olduğu kaydedildi. 

Serbest Kesim veya Belediye Mezbahasında kesim yapacak kasapların ya da kurban kestirmek isteyen vatandaşlarımızın; Büyükbaş Hayvan kesim, yüzme ve parçalama için 150 TL, Küçükbaş Hayvan kesim, yüzme ve parçalama için 30 TL ile sınırlandırıldığı da önemle duyuruldu. Gelişi güzel yerlerde, yol ve cadde üzerinde hayvan kesimi kesinlikle yapılmayacağına dikkat çeken Belediye Başkanlığı, isteyen vatandaşlarımızın evlerinin bahçelerinde sağlığa ve çevreye uygun şekilde kesim yapabileceğini de ekledi. Konu ile ilgili olarak yapılan diğer hatırlatmalar ise şunlar;

- Kurbanlık olarak sadece küpeli ve yanlarında pasaportları bulunan hayvanların satın alınması gerekmektedir. Sağlıklı olduğuna inandığınız hayvanları satın alınız.

- Belediyemiz tarafından kurban satışı ve kesimi için gerekli alt ve üst yapılar tamamlanmış olup vatandaşlarımızın belediye mezbahası yanını tercih etmelerinin daha sağlıklı olacağını bilmelerini isteriz.

- Belediye Başkanlığımız Zabıta ekipleri Bayram süresince denetimlerini sürdürecek olup, Vatandaşlarımızın gerekli sağlık ve çevre önlemleri konusunda hassas davranmaları gerektiğini belirtmek isteriz.

- Kesim Elemanı Belgesi bulunmayanlara kaçak kesim yaptırılmaması gerekmektedir.

- Kurban Alımı ve Kesiminde 5199 sayılı Hayvanları Koruma kanunu ve hayvan haklarına dikkat edilmesi gerekmektedir.

- Ilimiz genelinde kesilen hayvanların kulak küpeleri Tarım Il Müdürlüğünce toplanacaktır.

ACIL DURUM TELEFONLARIMIZ; Belediye Zabıta Büro: 214.11.94 - Mezbaha: 214.08.80”