''Kurbanı Pakistan ile kardeş payı yapacağız''

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, kurbanları Pakistan ile ''kardeş payı'' yapacaklarını bildirdi. Küçükali, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen bölge toplantısında, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban fiyatlarını 410 lira olarak belirlediklerini hatırlattı.



Kurbanı, Pakistan ile kardeş payı yapacaklarını ifade eden Küçükali, ''Kurbanı Türkiye'de keseceğiz. Bunları ambalajlayacağız ve de yarısını Pakistan'daki ihtiyaç sahibi garibana göndereceğiz, yarısını da Türkiye'deki garibana dağıtacağız. Kardeş payı yapacağız'' dedi.
* ''Kızılay’ı gençleştireceğiz''
Küçükali, Kızılay'ın 142 yıldır Türkiye'de ve dünyada hizmet ürettiğini anlattı.
Kendisinin göreve gelmesiyle tüzükte değişiklik yaptıklarını vurgulayan Küçükali, bu tüzük değişikliği ile bir kişinin üç defa üst üste başkanlık yapmasına imkan tanıdıklarını belirtti.
Küçükali, şöyle devam etti:
''Bu bakımdan Kızılay'ı gençleştirmeyi düşünüyoruz. Bunu gençleştirirken de üniversiteleri hedefledik. Üniversitelerde mutlak surette bizim çalışmalarımızı takip edecek olan gençlerimizin olması lazım. Bunun için de pilot üniversite olarak da Ortadoğu Teknik Üniversitesi ile çalışıyoruz. Orada şubemizi kurduk. İlk denememizi orada yaptık. Gençleşme bu, gençleşme beyinlerin gençleşmesi, yaşlıların gençleşmesi. Bunların hepsinin bir şekilde Kızılay'a artı olarak yansıyacağını düşünüyoruz.''
* Sürekli tatbikat
Tekin Küçükali, olası felaketlere karşı hazırlıklı olunması için genel merkez ve şubelerin sürekli tatbikat yapması gerektiğini vurguladı.
Bu güne kadar genel merkez üzerine çalıştıklarını anlatan Küçükali, şöyle konuştu: ''Oradaki insanlarımla afete müdahalede nasıl hızlı ve etkin olunabilirliği tartıştık. Tüm çalışmalarımızı da elektronik ortama taşıdık. Şimdi bu çalışmayı şubeler marifetiyle yapmanın daha doğru olacağını gördüğümüzde de bunun için şubelerimize senaryolar hazırlıyoruz. Bu senaryoları sanal ortamda arkadaşlarımız eşleşerek yapacaklar ve önce rollerini herkes ezberleyecek. Sonra da alanda bunun tatbikatını yapacaklar.
Tatbikatta esas olan şu, futbolcular antrenman yapıyorlar. Oysa bunlar haftada 90 dakika maç oynuyorlar. Uzatmalar oluyor tabii. Ama her gün mutlak bir saat, iki saat, üç saat antrenman yapıyorlar. Veya sabah ve akşam antrenman yapıyorlar. Neden? Kendi eksikliklerini görüyorlar, eksiklikleri tamamlıyorlar ve hazırlıklı oluyorlar. Her an müsabakaya çıkacakmış gibi hazır oluyorlar. Arkadaşlarımız da öyle olmalı diye hazırlıklar yapıyoruz.'' aa