Küresel ısınmaya dikkati çekmek için yürüdü

Küresel ısınmaya dikkati çekmek isteyen çevre gönüllüsü öğretmen Cuma Toygar'ın Manisa'dan başlattığı yürüyüş, Edirne'nin Kapıkule Sınır Kapısında sona erdi.


 
     Çevre gönüllüsü öğretmen Cuma Toygar, yaptığı açıklamada, günde 30 kilometre yol kat ederek Manisa'dan Edirne'ye ulaştığını, yolculuğunun Kapıkule Sınır Kapısında sona erdiğini belirtti.
     Dünyanın hızla küresel ısınmanın etkisi altına girdiğini ve buna dikkati çekmek için 1 Temmuzda başlattığı yürüyüş sırasında bir çift ayakkabı eskittiğini ve ayaklarını su topladığını anlatan Toygar, şunları söyledi:
     ''Manisa'dan Edirne'ye ulaşmak için günde 30 kilometre toplamda ise 850 kilometre yol yürüdüm. 30 günlük yürüyüşüm bugün son buldu. Amacım küresel ısınmaya dikkati çekmekti. Yürüyüş boyunca, geçtiğim bölgelerde halkın ve sürücülerin sevgisiyle karşılaştım. Ne yazık ki geldiğim geçtiğim yerlerde bir tane temiz su bulamadım. Derelerimiz zehir akıyor. Dünya kirleniyor. Amacıma ulaştığımı düşünüyorum. Bu başarımı Ulu Önder Atatürk'e, Manisa Tarzanı'na ve ülkemizde öldürülen İtalyan gelin Pippa Bacca'ya armağan ediyorum. Diyorum ki, gelin hep beraber ülkemizi koruyalım.''
     Emekli olduktan sonra küresel ısınmaya dikkati çekmek için yürümeye devam edeceğini ve dünyayı dolaşacağını anlatan Toygar, kimseden maddi yardım almayacağını, emekli ikramiyesini bu amaç için harcayacağını kaydetti.
     Toygar, Edirne'de bir süre dinlendikten sonra otobüsle İzmir'e, oradan da Manisa'ya gideceğini söyledi. aa