Kursiyerlerin ürettiği beş bin ürün sergiye çıktı

Kursiyerlerin ürettiği beş bin ürün sergiye çıktı

Kırklareli’ne bağlı Demirköy ilçesinde 05.03.2009 tarihinde Iş-Kur ve Demirköy Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa Demirköy ve Iğneada’da verilen el sanatları seramik kursunun sergi açılışı muhteşem oldu.

Demirköy Il Özel Idare Salonu’nda saat 14.00’te başlayan programda Saygı duruşu ve Istiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sencer Yaylacı yaptığı konuşmada şunları kaydetti;

“Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak ilçe merkezinde ve köyleri de kapsayan çalışmalar sürmektedir. Bu çalışmalar doğrultusunda vatandaşlarımızın istekleri göz önüne alınarak, mesleki ve teknik kurslar, sosyal ve kültürel kurslar ile okuma yazma kursları açılmaktadır. Güncel konular ve özel günlerle ilgili gerektiğinde sosyal ve kültürel uygulamalar düzenlenmektedir. Açtığımız bütün kurslar ve etkinlikler gönüllülük esasına dayanmaktadır. Kursiyerlerimiz, etkinliklerimize katılan vatandaşlarımız, kurslarda ve etkinliklerde görev alan öğretmenlerimiz ve usta öğreticilerimizin hepsi gönüllü kişilerdir. Bütün çalışmalarımız sevgi üzerine kurulmuştur.

Halk eğitim Müdürlüğü’nde 1 Eylül 2008 tarihinden bu güne kadar 28 kurs açılmış, bunlardan 12 tanesi mesleki teknik, 15 tanesi sosyal kültürel kurs ve iki tanede okuma yazma kursu olmak üzere 28 kurs bitmiş, 280 kişi belge almıştır. Bu gün itibarıyla iki kursumuz devam etmekte olup 538 kişi kurslarımızdan faydalanmıştır.

Sergimizde emeği geçen ve kursumuza destek veren Sayın Kaymakamımız Fatih Yılmaz’a, Ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Basri Özbay’a, Iş-Kur Müdürümüze, Belediye Başkanımız Muhlis Yavuz’a, öğretmenlerimiz Görkem Taze ile Nükhet Çilenti’ye kursiyerlerimize, müdür yardımcısı arkadaşıma tüm Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü personeline ve buraya sergi açılışı için gelen misafirlerimize, basınımızın değerli üyelerine ve Demirköy halkına teşekkür ederim.”

Daha sonra kursiyerlerden Özge Ceyhan bir konuşma gerçekleştirdi. Ceyhan; “Doğa demek, renk demektir. Doğadaki renklerden zevk alabilmek için parlak güneşin can kattığı gök kuşağının tüm renklerinin çiçek olup çevrenizi sardığı Anadolu’yu tanımalısınız. Doğanın insan üzerinde bıraktığı izleri şair kağıda, ressam tuale, Türk kadını el sanatlarına döker. Türk kadını, kimi zaman sıkıntılarını işlediği el sanatlarında, kimseyle paylaşamadığı kederlerini, sevgilerini çamura şekil vererek seramiklere yansıtır.  Çamura can verir, hayal gücünü çamurda şekil vererek ortaya çıkarıp mutlu olduğu bir şeyler üretmenin sevinciyle üretkendir. Türk kadını, kimi zaman eşine evde destek, kimi zaman çalışma hayatına girerek bire bir ortak olur, eşine maddi manevi destek olur.

Son zamanlarda ise her şeyi satın alabilme düşüncesi, bizi biraz tembelliğe itti. Her şeyi hazır alabileceğimiz düşüncesi, ev işlerinden arta kalan zamanımızı iletişim araçlarımızın başında geçirmemize sebep oluyor. Bu da psikolojik bir rahatsızlığa hazırlıyor. Bu hazırcılık rehavetinden silkinip kurtulsak, yapamayacağımız iş, altından kalkamayacağımız yük yoktur. Bu sergi size kadınlarımızın inanılmaz şekilde üretkenliğini gösterir.

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün söylediği gibi; “Türk kadını gibi fedakar kanaatkar, üretken ve çalışkan kadın, dünyanın hiçbir yerinde yoktur.” Kendimizle gurur duyuyoruz. Bu da hakkımızdır sanıyorum. Unutmayalım ki; kendi değerimizi kendimiz bilmezsek, hiç kimse bilmez” dedi. Daha sonra Ilçe Kaymakamı Fatih Yılmaz ve Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz ortaklaşa açılış kurdelesini kestiler. 

Tüm Demirköylü vatandaşların katılımı ile sergi gezildi ve slayt gösterisi eşliğinde, yapılan eserlerin tanıtımı yapıldı. Serginin bir hafta açık kalacağı ve ardından aynı serginin Iğneada Tanıtım Merkezi’nde tekrar açılacağı ve satış için yaz sezonu boyunca açık kalacağı öğrenildi. Sergide ayrıca; Il Genel Meclis Üyesi Selahattin Birkaya, Nüfus Müdürü Metin Sılay, Tarım Ilçe Müdürü Mücahit Erel, 5’nci Hudut Tabur Komutanı Engin Haylaz, Milli Eğitim Müdürü Basri Özbay, MHP Ilçe Başkanı Necdet Yastın ve Muhtar Orhan Çalışkan da hazır bulundu.