"Kürt kökenli kardeşlerimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit haklara sahip onurlu bireyleridir"

* Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli İl Başkan Yardımcısı ve İl Başkan Adayı Şaban Savaşan; 'Kürt kökenli kardeşlerimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit haklara sahip onurlu bireyleridir' dedi. 


HABER MERKEZİ
AK Parti Hükümeti tarafından gündeme getirilen demokratik açılımı değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli İl Başkan Yardımcısı ve İl Başkan Adayı Şaban Savaşan; Etnik Milliyetçi Kürtçülük Hareketi’nin yerel yönetimlere Özerklik vererek Eyalet Sistemi’ni ülkeye sokmak ve bilahare de kendi bayraklarını ve başkentlerini ilân ederek şehit kanları ile sulanmış bu topraklardan Türk adını silme girişimi olduğunu belirterek şunları kaydetti:
“Asıl niyetlerini telaffuz etmekten özenle kaçınarak, demokratik açılım adını kullanarak kendilerince kurnazlık yapıyorlar. Yerel yönetimlere demokratikleşme adı altında geniş özerklik kazandırarak ayrışmanın ilk adımını kabul ettirmeye çalışıyorlar. Etnik kimliklerinin anayasaya haklar şeklinde eklenmesini istiyorlar. Anayasa'nın değişmez ilk üç maddesinin değiştirilerek Türklük lafzının Anayasa'dan tasfiyesini arzu ediyorlar. Bu da tabii ki Türkiye'yi doğrudan Anayasa üzerinde paylaşma anlamına gelmektedir.
Türkiye senelerdir kanlı bir terörle karşı karşıya. Terör’ün durması ve Türkiye'nin huzura, barışa kavuşması ülkede yaşayan sorumluluk sahibi her yurttaşın beklentisidir. Ancak konunun bir Kürt Meselesi şeklinde sunulması son derece yanlış; çünkü bu neresinden bakılırsa bakılsın Türkiye'yi etnikleştirmeye doğru götürme tehlikesini içerir. Bin yıldır birlikte yaşadığımız, ortak kardeşlik hukuku ve akrabalık bağları geliştirdiğimiz Kürt kökenli kardeşlerimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit haklara sahip onurlu bireyleridir
Kürt Açılımı yapıyoruz diye ortaya çıkıp DTP’li lerle ve PKK'lılarla görüşmeler başlatıp bazı adımları peşinen attığınız takdirde bu mağlubiyeti kabul etmeniz anlamına gelir. PKK kesin olarak silah bırakmadan, bölge üzerinde kaba güce dayalı baskısını ortadan kaldırmadan hiçbir ciddi adım atılamaz. Bu yöndeki her adım örgüt tarafından devletin yenilgiye uğratıldığı şeklinde değerlendirilir.
Bu yolda ne pahasına olursa olsun sonuna kadar gideceğini açıklayan Başbakan'ın bilmesini isteriz ki, Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye'ye çok ağır bir faturası olacak bu yıkım sürecini ne pahasına olursun durdurmaya azimli, kararlı ve hazırdır. Milliyetçi Hareket Partisi, hangi etnik kökenden gelirse gelsin Türk Milleti’ne ortaklaşa vücut veren bütün vatandaşlarımızı büyük Türk Milleti ailesinin ayrılmaz bir parçası olarak bütünüyle kucaklayan bir siyasi anlayışın sahibidir.
Herkes, vakit çok geç olmadan aklını başına toplamalı, Türkiye'nin geleceği ve kaderi üzerinde ölümcül bir kumar oynamaktan vazgeçme basiretini gösterebilmelidir.” (s)