"Kuru inadı bırakın, iktidarın nimetlerinden Kırklareli'de faydalansın"

'Kuru inadı bırakın, iktidarın nimetlerinden Kırklareli'de faydalansın'

AK Parti Kırklareli Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan, ''Kuru inadı bırakın, iktidarın nimetlerinden Kırklareli de faydalansın'' dedi.

Bağdan, seçim çalışmaları kapsamında Karakaş Mahallesi'nde kahvehane toplantılarına katıldı. Bağdan, bu toplantılarda yaptığı açıklamada, 29 Mart seçimlerinde, Kırklareli halkının, hizmetlerden faydalanabilmesi için iktidarın yanında yer alması gerektiğini söyledi.  Kırklareli'deki yerel yönetimlerin hiçbir zaman iktidarla aynı partiden olmadığına dikkati çeken Bağdan, ''Sadece benim MHP'den belediye başkanı olduğum dönemde DSP, MHP ve ANAP koalisyon olarak iktidardaydı. Ben o dönemde Kırklareli'ne 3.5 trilyon lira hibe para getirmiştim'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine, ''Benim Kırklareli'ne borcum var. Gelin Kırklareli'ni alalım'' dediğini hatırlatan Bağdan, kendisinin de Kırklareli'ne bir şeyler yapmak için yola çıktığını ve AK Parti'den aday olduğunu belirtti.

Bağdan, şunları kaydetti: ''Kırklareli belediyesinin 18 trilyon lira borcu var.

Bunun 4 trilyon lirası bankalara faiz borcu. Borç batağına batmış bu belediyenin Kırklareli'ne çivi çakması mümkün değil. Bunlar maaşları dahi ödeyemez durumda. Eğer bu dönemde ben MHP'den aday olup gelseydim, ben de çakamazdım.

     Bir Kayseri'ye bakın, bir de Kırklareli'ne. Kayseri de önceden Kırklareli gibi geri kalmış bir ilimizdi. Ancak, Kayseri yerel yönetimde de iktidarın yanında yer aldı, iktidarın nimetlerinden yararlandı. Şimdi 29 Mart seçimlerinde her şeye sizler karar vereceksiniz. Inat edip tekrar geriye mi gideceğiz, yoksa her şey Kırklareli için deyip, iktidarın nimetlerinden yararlanarak Kırklareli'ni uçuracak mıyız. Gelin, kuru inadı bırakalım, Kırklareli'ni uçuralım.''

     Iktidar nimetlerinden yararlanarak Kırklareli'ne bir çok hizmetin gelebileceğine dikkati çeken Cengiz Bağdan, son 2 hafta içerisinde Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın Kırklareli'ne geldiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da 16 Mart'ta Kırklareli'ne gelerek miting düzenleyeceğini belirterek, tüm bu ziyaretlerin AK Parti iktidarının Kırklareli'ne olan özel ilgisinin göstergesi olduğunu sözlerine ekledi.