Kurumlar Arası Lig heyecanı sürüyor

Kurumlar Arası Lig heyecanı sürüyor

Kırklareli Masa Tenisi İl Temsilciliği’nce ilimizde bulunan kurumların katılımı ile oluşturduğu Masa Tenisi Kurumlar Arası Ligi, 1 Mart Pazar günü yapılacak olan 3. etap maçları ile devam edecek. Yaklaşık 12 kurumun katılımı ile başlayan lig, Masa Tenisi’ne gönül veren büyüklerimizin de salonlarda yarışmalara katılmasıyla ayrı bir güzellik kazanıyor.

Il Temsilcisi Soner Polat Kurumlar arası Masa Tenisi Ligi ile ilgili olarak gazetemize şunları söyledi: “Bizler spor kültürünü büyüklerle birlikte küçüklere de yaymak istiyoruz. Bu amaçla Kurumlar arası ligi kurduk ve bu hafta da 3. etap maçları ile lige devam edeceğiz. Kurumlar arası Masa Tenisi ligi gerçekten çok çekişmeli maçlara sahne oluyor. Özellikle bu hafta ki maçlarda şampiyonluk için büyük avantajı bulunan kurumlar birbirleri ile karşılaşacak ki bu maçların çok zevkli ve kaliteli olacağından eminim. Bu nedenle Masa Tenisi severleri bu hafta sonu yapılacak olan kurumlar arası Masa Tenisi lig maçlarını izlemeye davet ediyorum.

Büyüklerin salonlara gelmesi ile ilerde onların çocukları da salonlara gelecek ve toplumumuz bilgisayar oyunları önünde vakit geçiren, tv başında uyuyan bir toplum olmaktan çıkıp, aktif dinamik zeki ve seri bir toplum haline gelecektir. Gençlerimiz cafelerde değil, spor salonlarında zaman geçirirlerse sağlıklı bir nesil gelecek demektir.

Çocuklarımız sürekli ya okulda ya da dershanedeler. Dolayısıyla, sosyal olarak yaptıkları pek aktivite kalmıyor. Spor onların daha sosyal olmalarının yanında, aktivite olarak da sağlıklı olmalarına katkıda bulunuyor. Yaptıkları çalışmalar onların deşarj olmalarını sağlayarak derslerindeki başarılarına da katkı sunuyor. Özellikle Masa Tenisi çok küçük bir topla oynandığı için konsantrasyonu üst düzeye taşıyan bir spordur. Dikkatsizlik veya dağınıklığa yer yoktur. Dolayısı ile antrenman ve maçta bunlara konsantre olan çocuk; derste dersine, sınavda sorulara, konsantre olarak soruları tam anlıyor ve seri olarak cevaplıyor. Yapılan ilmi araştırmalarda Masa Tenisinde orta seviyelere gelen bir öğrencinin normal bir öğrenciden her soruda 20 saniye daha avantajlı olduğu ortaya çıkmıştır ki, süre ile yarışılan bu sınavlardaki avantaj hiç de göz ardı edilemez. Bu amaçla tüm çocukların spor yapmaları için ailelerince teşvik edilmeleri gerektiğine inanıyorum. Biz herkesin üst düzey sporcu olamayacağını da biliyoruz. Ama üst düzey olanlar ilimizi çeşitli kategorilerde temsil edecek. Diğerleri de kendileri için spor yaparak gittikleri ortamlarda bu özellikleri ile kendilerine yer bulacaklardır.

Kurumlar arası Masa Tenisi Ligi’ni organize etmemizde bizlere yardımlarını esirgemeyen, Il Müdürümüz Sayın Ata Karataş'a, Şube Müdürlerimiz Süleyman Çetin ve Metin Delmecioğlu'na ve Il Müdürlüğümüz personeline sonsuz teşekkürlerimizi arz ediyoruz.”

01 Mart 2009 Pazar günü ilimiz spor salonunda yapılacak olan Kurumlar arası lig 3. etap maçlarında şu ana kadar namağlup olan Ölçüsan A.Ş., Ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Özel Esen Iç Hastalıkları Merkezi ve Trakya Cam-Oto Cam, turnuvanın favorileri arasında bulunuyor.