Kuşçular ve Kanarya Sevenler Derneği'nden aşure ve mezat gecesi

Kuşçular ve Kanarya Sevenler Derneği'nden aşure ve mezat gecesi

Kırklareli Kuşçular ve Kanarya Sevenler Derneği üyeleri ile kuş meraklıları aşure ve mezat gecesinde buluştu. Kuşçular ve Kanarya Sevenler Derneği Kahvehanesi’nde 05 Ocak Salı günü biraraya gelen dernek üyelerine aşure dağıtımı yapıldı. Sonrasında ise derneğe bağışlanan ve dernek üyelerine ait çok sayıda cins güvercin açık arttırma (mezat) yöntemi ile satışa sunuldu.

Kırklareli Kuşçular ve Kanarya Sevenler Derneği Başkanı Hüseyin Helvacıoğlu; ”Aşure ve mezat gecemize katılan tüm çevre il ve ilçelerden gelen kardeş dernek üyelerine ve bizim üyelerimiz ile kuş meraklılarına çok teşekkür ediyorum.” dedi. Başkan Helvacıoğlu’nun konuşmasının ardından dağıtılan kuponlar dernek yararına 3 TL’den satıldı. Dağtılan kuponlar ile güvercinler görücüye çıktı. Açık arttırma ile satışa sunulan güvercinler meraklılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Öncelikli olarak çevre il ve ilçelerden gelen güvercin meraklılarına satılan güvercinlerin açık arttırma ile satışı esnasında renkli görüntüler oluştu. Kırklareli Kuşçular ve Kanarya Sevenler Derneği Başkanı Hüseyin Helvacıoğlu; ”Genelde mezatı Pazar günleri yapıyoruz. Ama bu akşam dernek üyelerimize ve misafirlerimize hem aşure dağıttık, hem de bu kadar kalabalık toplanmışken böyle bir organizasyon yaptık.

Güvercinlere gösterilen ilgiden dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. Açık arttırma esnasında bazı güvercinler derneğimiz yararına hediye edildi. Bu tür duyarlı üyelerimiz ile derneğimiz daha da büyüyecektir.” dedi. Kırklareli Kuşçular ve Kanarya Sevenler Derneği Kahvehanesi’ni hınca hınç dolduran meraklılar arasında açık arttırma güvercin satışı gecenin geç saatlerine kadar devam etti.