Kutlu Doğum Konferansı verildi

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde ''Kuranı Okumanın ve Anlamanın Fazileti'' konulu konferans verildi.

 

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Çollak, Belediye Düğün Salonu'nda verdiği konferansta, 1400 yıl önce Kuranı Kerimin Hz. Muhammed'e indirildiğini ve Kuran'ın indirilmesinin 23 sene sürdüğünü belirtti.
Cebrail'in peygambere getirdiği ilk ayetin 'Allah'ın adıyla oku'' olduğunu ifade eden Çollak, ''Daha sonra 23 yıl boyunca ihtiyaca göre ayetler inmiş ve Kuranı Kerim tamamlanmıştır'' dedi.
Kuran'ı okumanın ve anlamanın faziletinin büyük olduğun belirten Çollak, şunları kaydetti: ''Kuranı Kerim insanların dünya ve ahiret saadeti için gönderilmiş ruhlara rahmettir. Bizler ölülerimize kuran okuyoruz ama düşünürsek cesedine değil, ruhlarına okuyoruz. Kuran bütün ruhların şifasıdır. Kuranı Kerim insanlara yük ve sıkıntı olsun diye değil, doğru yolu buldurmak, ümit vermek, huzur ve mutluluk kazandırmak üzere öğüt ve uyarı, rahmet olarak gönderilmiştir.''
Konferansa Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Şarköy Müftüsü Arif Şahin, Malkara Müftüsü Mehmet Öz, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Bilge ve vatandaşlar katıldı.aa