Kütüphane Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak

Kütüphane Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak

45. Kütüphane Haftası (31 Mart-5 Nisan) nedeniyle ilimizde bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. Bu kapsamda ilk olarak; 31 Mart Salı günü, saat 14.30’da Il Halk Kütüphanesi’nde bir tören düzenlenecek.          

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’un da iştirak edeceği tören, Kütüphane Müdür Vekili S.Hilal Sıcak’ın hafta hakkındaki konuşmasıyla başlayacak. Il Kültür Müdürü ve Turizm Müdür Vekili Naci Gürbüz’ün hemen ardından ise, Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş bir konuşma yapacak. Kütüphanemiz’den en çok yararlanan örnek okuyuculara ödüllerinin verilmesinin ardından, Kütüphane’nin sergi salonunda yeni yayınlardan oluşan kitap sergisinin açılışı gerçekleşecek. Öğreten Atelyesi’nin Resim Grubu sergi açılışı ile tören son bulacak.

Ayrıca hafta kapsamında 1 Nisan Çarşamba günü saat 14.00’de, “Hayatı daha iyi anlamaya yardım eden sözler”, 2 Nisan Perşembe Günü, yine saat 14.00’de “Birlikte Tartışalım” isimli söyleşileri ile Hakan Büyükdere, kitapseverlerel buluşacak. Kütüphane Haftası’nın son etkinliğini ise “Türkiye’de ve dünyada kitap kültürü” konulu konferansı ile Önadım Gazetesi Başyazarı, Araştırmacı-Gazeteci-Yazar Nazif Karaçam gerçekleştirecek.