Kuzey Bulgaristan'da acil durum

Bulgaristan'da yoğun kar yağışı yüzünden yollar ulaşıma kapandı. Bu yüzden Hamzabeyli-Lesovo sınır kapısı zincirsiz TIR'lara geçiş verilmiyor ve Kuzey Bulgaristan'ın Loveç, Novi Pazar ve Vırşets belediyelerinde acil durum ilan edildi.

Bulgaristan'da kötü hava şartları devam ediyor. Bulgaristan'da yoğun kar yağışı yüzünden özellikle yüksek kesimlerdeki onlarca yerleşim merkezi ile bağlantı kesilirken, çok sayıda yol da ulaşıma kapandı. Hamza beyli sınır kapısından Bulgaristan’a çıkış yapacak olan TIR araçlar  zincirsiz olarak geçiş yaptırılmaması konusunda Hamzabeyli gümrüğünün uyarılmasının ardından açıklama yapan Hamzabeyli gümrüğü yetkilileri TIR’lara Lesovo sınır kapısı ve Romanya istikametindeki yolun kar ile kapalı olduğu için geçişlerin zincirsiz  TIR lara geçiş verilediğini belirttiler.
Kuzey Bulgaristan’da sıcaklık sıfırın altında 10 dereceye vardı, kar tabakası 50-60 cm’ye ulaştı, Kuzey ve Güney Bulgaristan’ı bağlayan Stara Planina (Koca Balkan) dağ geçitlerinde oluşan kar yığınları ve çığlar trafiği güçleştiriyor.
Arıza geçiren TIR kamyonları yüzünden cumhuriyet karayollarının çeşitli kesimleri trafiğe kapalı. Yolların temizlenmesinde 2 binden fazla araç seferber edildi.
Kar tipisi binlerce yurttaşı elektriksiz bıraktı. Kar yığınlarında mahsur kalan küçük çocuklu ve doğum sancıları başlayan hamile kadınlarla da dahil, onlarca araç çekildi.
Oluşan kötü hava şartlarından dolayı Kuzey Bulgaristan’ın Loveç, Novi Pazar ve Vırşets belediyelerinde acil durum ilan edildi. Bulgaristan’daki kötü hava şartları yoğun kar yağışı ve şiddetli rüzgarla devam ediyor. Bulgaristan Ulusal Meteoroloji Enstitüsü yetkilileri, yoğun kar yağışının ülke genelinde en az 2 gün daha etkili olacağını belirterek, vatandaşları mecbur kalmadıkça şehirlerarası yollara çıkmamaları konusunda uyardı.