Lezzet Noktası açıldı

Lezzet Noktası açıldı

Karalar AŞ. bünyesindeki Istranca Süt ÜrünlerI Lezzet Noktası dün saat 11.00’da Kırklareli Belediyesi karşısındaki yerinde Kırklareli halkının hizmetine girdi. Uzun bir zamandan bu yana uğraş verilerek hazır hale getirilen ve dün Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan tarafından açılışı gerçekleştirilen Istranca Lezzet Noktası’nın açılışı görkemli bir şekilde gerçekleşti.

Açılışa Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın yanı sıra, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyeleri, Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi ve Alkan Süt Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Alkan,  AKP Kırklareli Il Genel Meclis Üyesi Nihat Sağlam, Kırklareli Belediye Meclis Üyesi Adem Sevim, Kırklareli eski belediye başkanı Kadir Gökçe ve çok sayıda kişi katıldı.

Karalar Aş. Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Karalar açılış öncesinde gerçekleştirdiği konuşmasında “Değerli Belediye Başkanım, değerli Oda Başkanım ve çok değerli hemşehrilerim, bildiğiniz gibi Istranca  Köy Koop’tan Karalar Aş’ye bir yıl önce geçti. Bir yıl önce almış olduğumuz Istranca markasıyla süt ürünleri tesisimizin yatırımını iki ton yoğurt üretimiyle aldık, 50 ton sür işleyecek duruma getirerek yatırımımızı tamamladık. Önümüzdeki günlerde fabrikamızın açılışını yapacağız. Ilk merkezimizi, satış noktamızı Kırklareli’nde açalım istedik. Bundan sonra satış noktalarımız artacaktır. Kırklareli’ndeki ikinci satış noktamızı otogarın içerisindeki dükkanlardan birinde açmayı planlıyoruz. Daha sonra ise Trakya’nın şu anda her noktasında ürünümüz var, hedefimiz Trakya’nın tüm illerinde birer satış noktası açmaktır. Bu bir başlangıçtır. Ilk şubemizi açıyoruz. Ben Kırklarelili hemşehrilerimize hizmet vermekten gurur duyuyorum. Açılışımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Karalar AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Karalar’ın ardından ise bir konuşma yapan Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan “Kırklarelimizin değerli ve nadir girişimcilerinden Sebahattin bey’in Istranca gibi gruplaşmış, markalaşmış süt ürünleri üzerinde bir fabrikayı ve şirketi devralması ve bunu geliştiriceğine olan inacımızı da hala korumaktayız. Şu ana kadar yaptığı girişimler ile gerek fabrikayı gerekse satış mağazalarını, ve satış alanlarını geliştirme girişimini takdirle karşılıyoruz.

Istranca da bundan sonra Kırklareli’ndeki markalaşmış ürünler arasında Türkiye çapında yerini alacaktır. Kendisine başarılar diliyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın konuşmasının ardından ise iş yerinin açılışı kurdelası Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş ve Karalar AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Karalar tarafından kesilerek davetlilerin alkışları arasında Kırklareli halkının hizmetine girdi.

Açılışı kurdelasının kesilmesinin ardından ise davetliler içeriye girerek dükkanı gezdiler. Açılışa katılan davetlilere Istranca ayranı ve Istranca süt ürünlerinden ikram edildi.