LİAD 2009 yılı ekonomik beklentilerini değerlendirdi

Lüleburgaz İş Adamları ( LİAD), Lüleburgaz Ticaret Borsası toplantı salonunda '2009 yılı ekonomik beklentileri' konulu bir konferans düzenledi. Konferansta önemli isimler yer aldı.

Lüleburgaz İş Adamları ( LİAD) Ticaret Borsası toplantı salonunda yaptığı toplantıya Kırklareli Vali Yardımcısı Volkan Köksal, Lüleburgaz Kaymakamı Lütfullah Gürsoy, Bulgaristan Cumhuriyeti Vize Konsolosu Plamen Teodosiev, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, HEAŞ Bölge Müdürü Abdürrezak Katırcıoğlu, LİAD Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Akdağ ve birçok iş adamı katıldı.
Toplantıya konuşmacı olarak Prof. Dr Erdoğan Alkin, Prof Dr. Kenan Mortan, Dr. Rüştü Bozkurt, İktisatçı Osman Arolat ve Eski Merkez bankası Başkanı Gazi Erçel katıldı.
İlk konuşmayı yapan LİAD yönetim Kurulu Başkanı Dursun Akdağ, şu anda bilgi açlığı çekildiğini belirterek, “ Dünyada ve Türkiye’de ufak ve büyük krizler yaşanmaktadır. Krizler büyük yaralar açmaktadır. Bu yaraları kapatmaya yardımcı olmak için üyelerimize değerli hocalarımızın bilgilerini sunmak istedik” dedi.
Daha sonra ilk Konuşmacı Erdoğan Alkin, Kriz neden çıktı ve Türkiye krizden neden etkileniyor konularını dinleyici iş adamlarına aktardı.
İkinci konuşmacı Gazi Erçel, Dünyada ve Türkiye’de kriz ne kadar sürecek ve bu çerçevede Türkiye’nin durumu nerelerde konularında bilgiler verdi.
Prof. Dr. Kenan Mortan ise Krizde çözüm için neler yapılması gerektiği konusunda işadamlarını bilgilendirdi.
Daha sonra Krizden ne gibi fırsatlar çıkabilir ve kriz neden çıkmıştır konularında bilgiler veren Dr. Rüştü Bozkurt, “ Krizler önüne geçilemeyen açgözlülük yüzünden çıkıyor ve denetim eksikleri bulunmaktadır. Krizi atlatabilmek için işletmelerin malzeme analizi yapmaları gerekir, iş gücü verimliliğini gözden geçirmeleri gerekir, işgücü maliyetini gözden geçirmiyorsanız ve sattığınız ürünün kilosu 5 doların altında ise işinizi gözden geçirmelisiniz. İş süreçlerinizi gözden geçirmeli ve işyerlerinizde zaman kazancını gözden geçirmelisiniz. Her kriz yeni zenginler çıkartır ve aynı zamanda ayıklamalar da yapar. İşini sağlama almayan yukarıda saydığımız seçenekleri işyerinde uygulamayan kişiler ayıklanmaya mahkûmdur. Bunu yanı sıra krizleri fırsata da çevirebilirsiniz. Göreceksiniz ki bu krizin ardın Lüleburgaz’da adı daha önce hiç duyulmamış zenginler olacak. Krizleri fırsata çevirebilmek sizin elinizde. İyi araştırıp, kendinizi bilgi ile donatmalısınız” dedi.
Daha sonra işadamlarının sorularını cevaplandıran konuşmacılara plaket verilmesi ile program sona erdi. (sk)