LİAD' tan Aile İçi İletişim Semineri

Sönmez, mutlu yuva yemini ettirdi

Lüleburgaz İş Adamları Derneği(LİAD), İş Adamları adına başarının sırrının birbirlerine karşı sorumlu eşler ve mutlu bir aile hayatı olduğundan yola çıkarak üyelerini ve üye eşlerini “Aile İçi İletişim” Seminerinde bir araya getirdi. Yılmaz Sönmez, programın sonunda geceye katılan LİAD üyesi işadamlarına ve eşlerine mutlu yuva yemini ettirdi.
Sunumunu İnsan Kaynakları ve Yönetim Danışmanı Yazar Yılmaz Sönmez’ in gerçekleştirdiği programda katılımcılara “Toplumun temel yapıtaşı olan ailede iletişimin önemi, eşler arasındaki anlaşmazlık oluşturan durumlar ve kaynaklandığı nedenler, yapıcı çözüm yolları üzerinde durmak ve dolayısıyla aile içi iletişimi daha da güzelleştirmek, evliliği sağlıklı kılmanın yolları, eşinizle daha iyi iletişim kurma yolları, anlaşmazlık sebepleri ve çözüm yolları, kadın ve erkeğin yapısal farklılıkları ve bu yüzden yaşanan çatışmalar, duygusal banka hesabınız nasıl dolar nasıl boşalır, evliliğimize nasıl yatırım yaparız” gibi konularda bilgiler aktarıldı. 
Yılmaz Sönmez, çiftler için önemli olanın nasıl bir hayat yaşamayı istedikleri, nasıl bir aileye sahip olmak istedikleri ve nasıl bir anne baba olarak anılmak istediklerini bilmek olduğunu vurguladı. Sönmez, toplumda dayatılan ve televizyonlarda görmeye alıştığımız ailesiz bir hayat, kadın erkek birlikteliğinin yalnızca cismani tatmin aracı olması, sahte sevgi ve gayri meşru ilişkilerin topluma ve aile kültürüne zarar verdiğini bildirdi. Konuşmasına devam eden Sönmez, ailelerin milletlerin temelini oluşturduğunu, temel sağlam olursa binanın bütününde sağlam, çürük olursa binanın bütününde çürük olacağını, aileler sağlam olursa toplum ve millet hayatının da ona oranla kuvvetli ve sağlam olacağını belirtti.
Eşler arasında etkili iletişimin sevgiyle başlamak, tartışmaktan kaçınmak, karşısındakine konuşma fırsatı vermek, özür dilemeyi bilmek ve empati yapmak olduğunu dile getiren Sönmez, “Eşinizi kendinizden uzaklaştıran nedenlerin başında,  başkalarıyla kıyaslamak ve aşağılamak, surat asmak ve asık suratla karşılamak, sürekli sitem ve şikayet etmek, yaptığınız şeyleri eşinizin başına kakmak, eşinizi takdir etmemek ve yalan da olsa sevdiğini söylememektir” dedi.
Sönmez, kadınların genel şikâyetlerinin “Beni sevdiğini söylemiyor, alışkanlıklarını değiştirmiyor, bana ve aileme değer vermiyor, benimle konuşmuyor” gibi sorunlar olduğunu erkeklerin şikayetlerini ise “Hiç memnun olmuyor, sürekli hesap soruyor ve beni yönetmeye kalkışıyor” olduğunu bildirirken program sonunda katılımcılara mutlu yuva yemini ettirerek sözlerini noktaladı. Ticaret Borsası Salonunda düzenlenen program yaklaşık 2 saat sürdü.

MUTLU YUVA YEMİNİ

KADIN YEMİNİ
 Kredi kartlarını çökertip seni üzmeyeceğime,
 Sık sık ağlayarak annemin evine gitmeyeceğime,
 Her yıl mobilyaları değiştirmeyeceğime,
 Eve gelir gelmez hesaba çekmeyeceğime
 Arada sırada da olsa kahvaltı hazırlayacağıma     

ERKEK YEMİNİ

 Futbol maçlarını seni sıkacak kadar izlemeyeceğime,
 Televizyon kumandasını arada bir sana vereceğime,
 Fazla mesai bahanesiyle kahvede oyunlara dalmayacağıma,
 Kayın validemin ev ziyaretlerinden rahatsız olmayacağıma,
 Arada sırada da olsa sana hediyeler alacağıma,
 Sekreter sendromuna yakalanmayacağıma

SÖZ VERİYORUM!