LİAD üyeleri, Çin' den döndü

Lüleburgaz İşadamları Derneği Yönetim Kurulu ve Basın Sözcüsü Özer Büyükkurt, Lüleburgaz İş Adamları Derneği(LİAD) ticari heyetinin Çin ülkesini ve bu ülkedeki iş imkânlarını tanıyabilmek amacıyla katıldığı dünya'nın en büyük fuarı olan '105 Çin İhracat ve İthalat Fuarı(Kanton Fuarı)' programını tamamlayarak Lüleburgaz'a döndüğünü bildirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükkurt, “Son yirmi yıldır ekonomisini ciddi olarak büyüten Çin, tabiri caizse dünyanın üretim merkezi haline gelmiştir. Çinin bugün bu düzeye gelmesindeki en önemli etkenlerden biride hiç kuşkusuz kapılarını dünyaya açmasıdır. Çin devleti için mallarını dünyaya tanıtıp pazarlamak için tüm ülke çapındaki üreticileri ,yılın iki döneminde (Nisan-Ekim) tek çatı altında toplayıp yabancı işadamları ile buluşturuyor. Ayrıca çok büyük yüzölçümüne sahip olan Çin’de her tarafa yayılmış olan üretici firmaları aynı çatı altında buluşturan fuarlar, Çin’den ithalat yapmak, yeni teknoloji ve ürünleri görmek; ticari ortaklıklar kurmak isteyen işadamları için ideal bir ortam oluşturuyor” dedi.
Ayrıca, Asya'nın en büyük dünyanın 3. en büyük fuar olma özelliğini taşıyan Canton (Guangzhou) fuarını dünyanın her yerinden, her fuar dönemi ortalama 200 bine yakın işadamının ziyaret ettiğini Türkiye’den ise 4 bine yakın iş adamının Canton fuarını ziyaret ettiğini bildiren Büyükkurt, Fuarın bir diğer önemli özelliğinin ise aynı tarihlerde farklı organizatör firmalarca da Guangzhou şehrinin çeşitli sergi alanlarında onlarca sektörel fuarın eş zamanlı olarak faaliyet göstermesi ve bu fuar için toplanan yüz binlerce ziyaretçiye ürün ve hizmetlerini sergileme imkânı bulunması olduğunu dile getirdi.
Büyükkurt, LİAD olarak 12–19 Nisan tarihlerinde Çin’in Guangzhou şehrinde düzenlenen fuarda bulunarak, makine ekipmanları, otomobil yedek parça, kimyasal ürünler, donanım hırdavat, taşıt(outdoor), yapı makineleri,  ev elektriği ve tüketici elektroniği, bilgisayar ve iletişim ürünleri, yapı ve dekoratif materyaller, yapı makineleri sektörleri ile ilgili stantlarda incelemelerde bulunduklarını ve firma temsilcileri ile karşılıklı görüşmeler yaparak bilgi alışverişinde bulunduklarını dile getirdi. (gk)