Lider Evrensekiz deplasmanından da boş dönmedi

Lider Evrensekiz deplasmanından da boş dönmedi

Kırklarelispor 22 Kasım Pazar günü Evrensekizspor ile Evrensekiz Belde sahasında saat 14:00’da başlayan maçta rakibini 1-0 mağlup etmeyi bildi. Her ne kadar sonuç 1-0 olsa da lider girdiği pozisyonlar golle sonuçlansaydı, çok farklı kazanırdı.

Maçtan Notlar;

Seremoni sırasında 39 gençlik taraftarının Istiklal Marşı söylemesi biraz şaşkınlık yarattı. Ama herkesin Istiklal marşımıza eşlik etmesi büyük ilgi gördü. Kırklarelispor maça hızlı başladı ve 3. dakikada Kadir ile net bir gol pozisyonuna girdi. Fakat bu pozisyondan yararlanamadı. Maçın başında gol bulmak isteyen Kırklarelispor atak üstüne atak yapıp baskısını iyice artırdı. 10 dakikada ceza sahasında Deniz'e yapılan faul de hakem penaltı noktasını gösterdi. Fakat önceden kalkan bir ofsayt bayrağı vardı. Yan hakemin kaldırmış olduğu ofsayt bayrağını orta hakem geç fark etti ve penaltıyı iptal etti. Üç dakika sonra defansın arasına iyi koşu yapan Kırklarelispor'un 10 numaralı futbolcusu Deniz ,kaleciyle karşı karşıya kaldı ve kalecinin üzerinden aşırtarak topu ağlara gönderdi, durum 1-0 oldu ve Kırklarelispor bu golle derin bir nefes aldı. Golden sonra daha arzulu oynayan lider bir gol daha attı. Fakat yine yan hakem bayrağını kaldırarak, golü ofsayt dolayısıyla iptal etti. Oyunu kendi yarı sahasında kabul eden Evrensekizspor, topla çıkmakta oldukça zorlandı. Ilk atakları 30. dakikada geldi. Fakat o top da defansın kontrolü ile dışarı çıktı. Sayısız gol pozisyonuna giren Kırklarelispor bir gol daha kaçırdı. Bu goller olsaydı ilk yarıyı farklı kapatırdı. Ilk yarının sonlarına doğru Kadir pozisyona girdi. Bu pozisyon direğe çarparak Evrensekizspor 'lu oyuncular tarafından uzaklaştırıldı. Soyunma odasına moralli giden lidere bir güzel haberde Yıldırımspor'dan geldi. Kendi sahasında Babeskispor ile karşılaşan Yıldırımspor ilk yarıyı 1-0 önde kapattığı haberi geldi. Bu habere sevinen Kırklarelisporlu futbolcuların morali daha da yükseldi. Taraftarlarda bu duruma sevinirken Evrensekiz caddelerinde marşlar söyleyip eğlendiler.

Ikinci yarıya çok yüksek bir moralle başlayan lider yine oyunda üstünlük sağladı. Baskısını artıran Kırklarelispor bir sağdan bir soldan sayısız gol pozisyonu yakaladı. Bu pozisyonları harcayan Kırklarelispor Evrensekizli seyircileri gaza getirdi. Maç başından beri susan Evrensekizliler maçın son bölümlerinde tezahürat yapmaya başladılar. Iki dakika süren taraftar topluluğu takımlarının kötü oynaması sonucu sustular ve maçtan ilgilerini çektiler. Maçın 78.dakikasında hakem skandalı yaşandı. Sağ taraftan köşe vuruşu kullanan Kırklarelispor, Kadirin pasına koşan Eray orta yaptı fakat yan hakem pozisyonda yetersiz kaldı. Kadir’in topa dokunmadığını Eray kendi kendine pas verdiğini vurguladı. Böyle bir hata Evrensekiz seyircileri tarafından da tepkiyle karşılandı. Son dakikalarda bir gol pozisyonu daha yakalayan Kırklarelispor da Melih kaleciyi çalımlayıp topa vurdu. Herkesin gol gözüyle baktığı pozisyonda son anda Evrensekizli 4 numaralı futbolcu tarafından topu gol çizgisinden çıkardı. Dönen topta Evrensekizspor'lu Sercan Kırklarslipor defansının arasına iyi sarktı ve kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kaleci Serkan bu kurtarışla maçı kurtardı ve maç 1- 0 Kırklarelispor’un galibiyeti ile sona erdi.

39 Gençlik heryerde

Kilometrede sınır tanımayan ve her maçta içerde ve deplasmanda Kırklarelispor’un yanında olan 39 Gençlik grubu, bu maçta hem uzak hem de tehlikeli deplasman olmasına rağmen takımlarını yalnız bırakmadı. Yaklaşık 100 - 120 kişilik bir grupla maça gelen 39 gençlik grubu takımlarını maç boyunca destekledi. Maçtan sonra Kırklareli'de başta otobüsle sonra da zafer yürüyüşü yaparak büyük takdir topladılar. Halk tarafından da el sallayarak karşılık aldılar. Dingiloğlu Parkı’nın önünden başlayan yürüyüş Cumhuriyet Caddesi istikametinde devam etti. “Her zaman Heryerde en büyük Kırklar” tezahüratıyla yapılan zafer yürüyüşü, Vilayet Meydanı’nda Isktilal Marşı söyleyerek son buldu.

Kadrolar;

Evrensekizspor: 1- Salim Tenekecioğlu, 2- Kenan Meriç, 3- Samet Karaağaç, 4- Resul Tezgel, 5- Onur Bayel, 6- Ibrahim Türk, 7- Uğur Özbay, 8- Anıl Kuşku, 9- Seçkin Tem, 10- Serkan Bilginer, 11- Sercan Akyol

Kırklarelispor; 39-Serkan Erbay, 2- Gökmen Güre, 3- Emre Danışan, 4- Tayfun Şen, 5- Hasan Can Özkan, 7- Eray Verep, 8- Uğur Çetinel, 9- Melih Yıldız, 10- Deniz Sert, 11- Kadir Yıldırım.Gol: Deniz  Sert (Kırklarelispor) 13. dk.