Lidere ceza sökmedi

Lidere ceza sökmedi

Kırklareli amatör futbol liglerinde heyecan, pazar günü oynanan karşılaşmalarla sürdü. İl Tertip Komitesi’nin kararıyla 1 maçlık saha kapatma cezası alan ve bu nedenle son hafta karşılaşmasını tarafsız sahada oynamak zorunda kalan Vizespor, Evrenspor’u 2-0’lık skorla geçerek ligdeki liderliğini sürdürdü.

Kırklareli amatör futbol liglerinde pazar günü oynanan müsabakalar büyük çekişmeye sahne oldu. Telfisi mümkün olmayan haftalara girilirken, liderlik yarışı ve kümede kalma mücadelesi iyiden iyiye kızışmaya başladı.

Babaeskispor maçında yaşanan olaylar nedeniyle Kırklareli Il Futbol Tertip Komitesi’nin aldığı karar doğrultusunda 1 maçlık saha kapatma cezası verilen Vizespor, pazar günü Evrenspor’u Kırklareli Atatürk Stadyumu’nda konuk etti.

Vize’den gelen sporseverlerin de izlediği karşılaşmada Kırklareli bölgesinin tecrübeli hakemlerinden Hasan Erim düdük çaldı. Barış Turhan ve Turgay Aygün’ün yardımcı hakem olarak görev aldığı müsabakada lider Vizespor, rakibine oranla çok daha etkili bir oyun sergiledi.  Evrenspor’a fazla gol şansı tanımayan Vizespor, 90 dakikanın bittiğini belirten son düdük çaldıktan sonra soyunma odasına 2-0’lık galibiyetle gitti. Bu galibiyetle ligdeki puanını 25’e yükselten Vizespor, liderliğini de devam ettirmiş oldu. Evrenspor ise aldığı yenilgiyle 6 puanla 6. sırada kaldı.

Ligin ikinci sırasında bulunan Babaeskispor ise pazar günü Pınarhisarspor deplasmanına çıktı.

Ligin ilk yarısında sahasının bakımda olması nedeniyle tüm maçlarını deplasmanda oynayan ve ikinci yarının başlamasıyla birlikte kendi sahasında oynadığı karşılaşmalarda ardarda puanlar toplayan Pınarhisarspor, Babaeskispor maçına da mutlak galibiyet parolasıyla çıktı.

Pınarhisar çim sahasında oynanan ve saat:14.00’da başlayan müsabakada Kırklareli bölgesi klasman hakemlerinden Can Öztekin düdük çaldı. Karşılaşmanın yardımcı hakemliklerini ise Oktay Erden ve Okan Kurt yaptı. Oldukça çekişmeli geçmesi beklenen maçta konuk ekip Babaeskispor kısa sürede oyundaki üstünlüğünü rakibine kabul ettirerek, etkili ataklar geliştirmeye başladı.

Zorlu geçmesi beklenen müsabakayı kendi lehine çevirerek rakibi karşısında 7-2 gibi farklı bir skorla galip gelen Babaeskispor, böylelikle lider Vizespor’u da yakından takibini sürdürdü. Bir maç eksiğiyle puanını 20’ye çıkaran Babaeskispor, önümüzdeki hafta da ligin alt sıralarındaki Ahmetbey Güvenspor’a konuk olacak.

Haftaya ligin dördüncü sırasında giren Kırklarelispor ise pazar günkü müsabakada kendi sahasında Karşıyaka Gençlikspor’u konuk etti.

Saat:14.15’te başlayan müsabakaya konuk ekip Karşıyaka Gençlikspor, cezalı oyuncularının fazlalığı nedeniyle çok genç bir kadroyla geldi. Mutlu Çırpan, Zekeriya Dinçkol ve Ömer Şivka’dan oluşan hakem üçlüsünün yönettiği maçın hemen başlarında 1-0 öne geçen Karşıyaka Gençlikspor, bu golle izleyenleri şaşkına çevirdi. Ancak golün ardından Kırklarelispor ataklarına karşı koymakta zorlanan konuk ekip, ilk yarıyı 4-1 yenik kapadı.

Müsabakanın ikinci yarısında 5 gol daha bulan Kırklarelispor sahadan 9-1’lik skorla galip ayrıldı ve ligdeki puanını 16’ya yükseltti.

Ligin diğer karşılaşmasında ise Ahmetbey Güvenspor, Yıldırımspor’u konuk etti. Ahmetbey’de oynanan ve saat:14.15’te başlayan karşılaşmayı Hüseyin Kaya yönetirken, onun yardımcılıklarını Halit Özalp ile A. Emre Babat yaptı. Zorlu 90 dakikanın ardından gülen taraf, 2-0 skorla sahadan galip ayrılan Ahmetbey Güvenspor oldu. Yıldırımspor ise bu yenilgiyle 5. sıraya geriledi.