Lidere ceza şoku

Lidere ceza şoku

Kırklareli Amatör Süper Ligi'nin lideri Vizespor'a ceza şoku. Vizespor'un, kendi sahasında Babaeskispor'u konuk ettiği müsabakada çıkan olaylar nedeniyle ev sahibi ekibe bir maç saha kapatma cezası verildi.

Kırklareli Amatör Süper Lig lideri Vizespor'un sahası Futbol Il Tertip Komitesi tarafından bir maç kapatıldı. 28.12.2008 tarihinde oynanan ve Kırklareli bölgesi hakemlerinden Mutlu Çırpan'ın düdük çaldığı müsabakada yaşanan olayların faturası ağır oldu. Geçtiğimiz hafta içinde toplanan Tertip Komitesi, bu maçta yaşanan olayları değerlendirerek ev sahibi ekibe bir maç saha kapatma cezası verdi.

Kırklareli Il Futbol Temsilcisi Cafer Yüce'nin de izlediği müsabakanın öncesinde Babaeskispor oyuncularının ısınmak için sahaya çıktığı sırada Vizespor taraftarının futbolculara saldırdığı ifade edildi. Kırklareli merkez ve Vize'den yaklaşık 200 polisin görev yaptığı müsabaka işte böyle gergin bir ortamda başlarken, ev sahibi ekip taraftarlarının hazırladıkları pankartlar da bir maçlık saha kapama cezasının nedenleri arasında gösterildi.

Aşağılayıcı ve küçük düşürücü pankartlar açarak, Babaeskispor kulübüne hakarete varan ifadelerin yer aldığı pankartlar, uyarılara rağmen toplatılmayınca disiplin raporlarına işlendi. Müsabaka sırasında da yine Vizespor taraftarının Babaeskispor'lu oyunculara yönelik küfürlü tezahüratları vardı. Tribünlerdeki bu organize tezahüratlar da saha kapama cezasına zemin hazırlayan unsurlardan biri oldu. Yaşanan tüm bu olayları değerlendiren Il Futbol Tertip Komitesi Vizespor'a bir maçlık saha kapama cezası verirken, lider önümüzdeki hafta kendi sahasında oynaması gereken Evrenspor maçını Kırklareli Atatürk Stadyumu toprak sahasında oynayacak. Bu müsabaka pazar günü saat:14.00'da başlayacak.

Takipçilere fırsat doğdu

Vizespor’a verilen bu ceza, ligdeki takipçilerinin de iştahını kabarttı. Şu an ligde 22 puanla liderlik koltuğunda bulunan Vizespor, Evrenspor ile Kırklareli’de oynayacağı müsabakada puan kaybetmesi durumunda takipçilerle arasındaki puan farkı da kapanacak.

Kırklareli Sanayispor, Yıldırımspor ve Kırklarelispor’un da liderden puan kaybetmesini beklediği bu haftalarda Vizespor’un hedefi de bu cezaya rağmen şampiyonluk yolundan sapmamak.

Evrenspor maçının hazırlıklarına vakit kaybetmeden başlayan Vizespor’a, pazar günü Kırklareli’de oynayacağı müsabakada destek vermek üzere çok sayıda taraftarın il merkezine geleceği de ifade ediliyor.