Liseler arası kız voleybol grup maçları sürüyor

Liseler arası kız voleybol grup maçları sürüyor

Liseler arası kız voleybol grup maçlarında geçtiğimiz gün oynanan karşılaşmada Kız Meslek Lisesi ile Ticaret Lisesi karşı karşıya geldi. Final tadında geçen maçtan Elif Kaya'nın koçluk yaptığı Kız Meslek Lisesi öğrencileri, uzatma setinden galip ayrılarak maçı kazanmayı başardılar. Maçın başhakemi Soner Yeler'di.

Salona iki takım şu altılar ile çıktılar.

Kız Meslek Lisesi: Mine, Yeliz, Bediha, Büşra, Hanife, Pelin

Yedekler: Öznur, Senem, Büşra,  Koç: Elif Kaya

Ticaret Lisesi: Sibel, Ipek, Ekin, Aylin, Ipek(c), Çiğdem Koç: Ali Küçükdemirci

Maçtan Notlar: Ilk setin başlarında ortada bir oyun izledik. Iki takımda iyi servislerle ve akıllı alınan bireysel sayılarla puan kazandı. Ilk teknik molaya Kız Meslek Lisesi 8-6 kazanmayı başardı. Ilk teknik molanın ardından, aldığı sayılarla altı sayılık bir fark yakalayan Kız Meslek Lisesi öğrencileri Koç Ali hocayı mola almak zorunda bıraktılar. Bu moladan sonra ise Ticaret Lisesi kaptanı Ipek başarılı oynamaya başladı.

Rakip oyuncuların arkasına aşırtma toplarıyla aldığı sayılar ile hocası Ali Küçükdemirci'den alkış almayı başardı. Bu esnada hatan yapan öğrencilerini alkışlayarak motive etme konusunda kararlı olan Koç Elif Kaya bu kararında başarılı oldu. Ikinci teknik molaya yine Kız Meslek Lisesi öğrencileri 16-12 galip girdi.

Ikinci teknik molanın ardından Ticaret Lisesi kaptanı Ipek'in attığı servislerin dışarı gitmesi ve Kız meslek Lisesi öğrencilerinin hata yapmaması sonucu ilk setin galibi 25-18'lik sonuçla Kız Meslek Lisesi oldu.

Ikinci sette ise salonda, bambaşka bir Ticaret Lisesi vardı. Kaptan Ipek'in sert servislerinin karşılanamaması sonucu durumu 3 dakikada 7-0'a taşıyan Ticaret Lisesi öğrencileri ikinci setin ilk teknik molasına 8-1 önde girmeyi başardı. Bu moladan sonra ise toparlanmış bir Kız Meslek Lisesi gördük. Ilk teknik moladan sonra durumu 10-10 beraberliğe taşıdılar. Durum çekişmeli giderken salonun ışıkları birdenbire azaldı.

Duruma Itiraz eden Elif Hoca Maçın başhakemi Soner Yeler'den oyunu durdurmasını istedi. Başhakem oyuna ara vermek zorunda kaldı. 10 dakikalık teknik arızanın ardından oyun yeniden başladı. Bu esnada okuldan çıkan Ticaret Lisesi öğrencileri de arkadaşlarına destek vermeye geldiler.

Desteği arkasına alan Ticaret Lisesi öğrencileri çekişmeli giden seti 25-22 kazanmayı başardılar. 3. ve 4. setleri paylaşan kızlar, oyunu uzatma setine götürdüler. Final havasında geçen maçtan uzatma setin de 15 sayıyı alan taraf ise Elif Kaya'nın öğrencileriydi.