Logoyu bulun, 5 bin TL'yi kazanın

Logoyu bulun, 5 bin TL'yi kazanın

Merkezi Tekirdağ’da olan, Kırklareli ve Edirne illerini kapsayan Trakya Kalkınma Ajansı, kendisine ait bir amblem tasarım yarışması açtı. 5 Ekim’de başlayan ve 23 Ekim’de sona erecek olan yarışmanın şartnamesini de kamuoyuna duyuran ajans, 1. seçilen ambleme 5 bin TL para ödülü vereceğini açıkladı. Işte yarışmanın şartnamesi:

Yarışmanın Konusu: Yarışmaya katılan yarışmacılar; kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlama ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle, ulusal kalkınma planı ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak üzere çalışmalarına başlamış olan Trakya Kalkınma Ajansı için uygun kurumsal amblem tasarlayacaklardır.

Yarışmanın Amacı: Yarışma; Kalkınma Ajansının amblemini seçmek, uygun görülürse kullanmak amacıyla düzenlenmektedir. Ajans amblemi belirlenirken, belirlenen amblemin bölgenin tamamını (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) temsil ve ifade edebilir nitelikte olması esastır. Bu çerçevede, bölgeyi tanıtıcı tarihi, kültürel veya coğrafi isimlerden yararlanılabilir. Ancak siyasi veya etnik bir görüş veya düşünceyi ifade eden veya çağrıştıran isim ve amblemler ajansın amblemi olamaz. Amblem akılda kalıcı, yaratıcı, aktif, orijinal ve çeşitli medya ortamlarında kullanılabilir yapıda olmalıdır.

Katılım Şartları: Yarışma, amatör ve profesyonel tüm tasarımcılara açıktır. Çalışmalar, TV ekranlarında, basılı materyallerde renkli ve siyah beyaz olarak kullanılabilecek, değer kaybetmeyecek, anlaşılabilir tasarımlar olmalıdır. Amblemin çok çeşitli amaçlar için kullanılacağı göz önünde bulundurularak (antetli kağıt, faks, dergiler, broşürler, kitapçıklar, kitaplar, programlar, pankartlar, posterler, şapkalar, tişörtler, çantalar, havlular, internet ve elektronik medya, websitesi, elektronik posta) basıma uygun nitelikte hazırlanması, büyültülüp küçültüldüğünde bozulmaması gerekmektedir. Teslim edilen çalışmalar Türk Patent Enstitüsü’nce daha önce korunmaya alınmamış olmalı, tescil başvurusu yapılmamış olmalıdır. Seçici Kurul tarafından kopya olduğu anlaşılan amblemler değerlendirmeye alınmayacaktır. Amblem tasarımının kopya olduğu anlaşılması halinde ödül verilmeyecek, verilmiş ise geri alınacaktır. Oluşacak her türlü sorunun hukuki yaptırımı ve süreçlerin maddi yaptırımı da yarışmacıya aittir. Bu yönde oluşabilecek sorunlardan Kalkınma Ajansımız sorumlu tutulamaz. Kalkınma Ajansımızın uğradığı zararları tazmin etme hakkı saklıdır. Yapılacak amblem tamamen özgün olmalı ve diğer mecralarda yayımlanmamış olmalıdır. Amblem iki ya da üç boyutlu olabilir. Amblem renkli olmalıdır. (Ayrıca siyah-beyaz olarakta sunulmalıdır). Yarışmaya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyeleri ve birinci derece yakınları katılamazlar. Yarışmacılar, yurt içinden ya da dışından katılabilirler.

Amblemler, A4 boyutunda dijital ortamda hazırlanacaktır. Ayrıca tasarımlar Adobe lllustrator, FreeHand, CorellDraw ya da Photoshop programlarından biri ile hazırlanmış belge olarak, CD ortamında da sunulacaktır. (Ayrıca amblemler CD’ye JPEG uzantılı olarak da aktarılacaktır.) Yarışmacılar Kalkınma Ajansları ile ilgili detaylı bilgilere http://www.dpt.gov.tr/bgyu/kalkinmaajans/ajans.html  adresinden ulaşabileceklerdir. Yarışmaya katılan tüm çalışmaların kullanım hakları Kalkınma Ajansına aittir. Dereceye giremeyen çalışmalar, sonuçların duyurulmasından sonra bir ay içerisinde aynı adresten geri alınabilir. Bu süre içerisinde geri alınmayan çalışmalardan Kalkınma Ajansımız sorumlu olmayacaktır. Kalkınma Ajansımız seçilen çalışma üzerinde değişiklik isteme hakkına sahiptir.

Yarışmacılar, dereceye girsin veya girmesin, yarışmaya gönderilen tasarımlarının tüm haklarını ayrıca herhangi bir bedel talep etmeksizin ‘Kalkınma Ajansı’na devretmeyi kabul ve taahhüt eder. Yarışmacılar, kullanılacak olan amblemlerde hiçbir şekilde isim ve hak talebinde bulunamazlar. Yarışmacılar, gönderecekleri tasarımlar için belirtilen ödüller dışında, herhangi bir ödül veya ücret kesinlikle talep edemez, yaptıkları başvurunun ardından yarışmadan çekilemezler. Yarışmacılar tasarımları ile ilgili yapmış oldukları çalışmayı tanıtıcı ve açıklayıcı 10 satırı geçmeyecek bir metni çalışmalarına ekleyebileceklerdir. Başvuru paketinde iki farklı zarf olacaktır. Birinci zarf içerisinde çalışmalar yer alacaktır. Amblem sayfası herhangi bir isim veya imza içermeyecektir. Katılımcılar kendilerine birer rumuz beliryecekler ve bu her çalışma sayfasına yerleştirilecektir. Ayrıca isim, soyisim, adres, telefon numarası gibi yarışmacı tarafından hazırlanmış kimlik bilgilerinin bulunduğu bir zarf olacaktır. Bu zarf yarışmanın neticelenmesiyle birlikte seçici kurul tarafından açılacaktır.

Eserlerin Teslimi: Çalışmaların zarar görmeyecek şekilde paketlenerek posta ile veya elden 23 Ekim tarihine kadar Tekirdağ Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü’ne ve basin@tekirdag.gov.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir. Postadaki gecikmeden ve eserler üzerinde oluşabilecek bozulmalardan Kalkınma Ajansımız sorumlu olmayacaktır. Gönderilen rumuzlu çalışmalarla birlikte; isim, soyisim, adres, telefon numarası gibi yarışmacı tarafından hazırlanmış kimlik bilgilerinin bulunduğu bir zarf olacaktır. Bu zarf yarışmanın neticelenmesiyle birlikte seçici kurul tarafından açılacaktır.

Seçici Kurul: Seçim kurulu Kalkınma Ajansı Yönetim Kuruludur.

Yarışma Takvimi: Yarışma Başlangıç Tarihi: 05.10.2009 - Yarışma Bitiş Tarihi: 23.10.2009

Ödüller ve Telif Ücretleri:

Ödüller; 1. seçilen amblem için; 5 bin TL - 2. ve 3. seçilen amblemler için 500 TL

Ayrıntılı Bilgi Için; Tekirdağ Valiliği - Tel: 0282 2628084 - Email: basin@tekirdag.gov.tr

Yarışmaya katılanlar, yukarıdaki şartların tamamını kabul ve taahhüt etmiş sayılırlar.