Lösemili çocuklar için 2 bin kilometre yol katetti

İstanbul'daki lösemili çocuklara dikkat çekmek için 3 ay önce Hollanda'nın Zaandvoort şehrinden yola çıkan kişi, Türkiye'ye geldi.


     Bugüne kadar 2 bin 9 kilometre yol kateden Sedat Çakır'ı (49), Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye girişinde, Edirne Valisi Mustafa Büyük, Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen, TÜ Rektörü Prof. Dr. Enver Duran ve diğer ilgililer karşıladı.
     Sedat Çakır, Kapıkule Sınır Kapısı toplantı salonunda yaptığı açıklamada, İstanbul'daki lösemili çocukların sorunlarına dikkat çekmek ve tedavilerine yardımcı olacak kaynakların oluşturulmasını sağlamak amacıyla Hollanda'nın Zaandvoort şehrinden 25 Nisanda yola çıktığını söyledi.
     Yürüyüşünün İstanbul Topkapı Sarayı'nda son bulacağını ifade eden Çakır, 3 ay süren yürüyüşünde, Almanya, Avusturya, Macaristan, Sırbistan ve Bulgaristan yol güzergahını izlediğini belirtti.
     Bugüne kadar 2 bin 9 kilometre yol katettiğini, Türkiye'de de 250 kilometre daha yürüyerek hedefine ulaşacağını bildiren Çakır, şöyle konuştu:
     ''Bunun sadece bir yürüyüş etkinliği olmaktan öte, insani ve vicdani duygular ile genişletilmiş bir tanıtım faaliyeti olması nedeniyle her gittiğim ülkeden övgüler aldım. Asıl amacım,lösemili çocukların sorunlarına dikkat çekmek ve bu çocukların tedavilerine yardımcı olacak kaynaklar bulunması için bir fon oluşturulmasını sağlamak. Aynı zamanda Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarının sağlıklı yaşamla ilgili daha da bilinçlenmelerini sağlamayı, onların dikkatlerini sağlıklı bir yaşamın önemine dikkat çekmeyi de istiyorum.''
     Edirne Valisi Mustafa Büyük de Çakır'ın başlattığı yürüyüşün lösemi çocuklara dikkat çekmek ve turizm amaçlı olduğunu belirten Vali Büyük, ''Bu konular bizler için de son derece önemli. Buraya kadar yaptığı yürüyüş için kendisini kutluyorum'' dedi.
     Toplantının ardından Çakır, İstanbul'a gitmek üzere Kapıkule Sınır Kapısı'ndan hareket etti.
     Çakır'ın yürüyüşünün Türkiye bölümüne, 10 Hollandalı da eşlik edecek. aa