Lösemili çocuklar için yürüyor

Lösemili çocuklar için yürüyor

Lösemili çocuklara dikkat çekmek için 25 Nisanda Hollanda'nın Zandvoort şehrinden yola çıkan Sedat Çakır (49), Kırklareli’ne ulaştı.

Bugüne kadar 2 bin 900 kilometre yol kateden ve toplam 5 bin kilometre yürüyecek olan Çakır'ın yürüyüşüne önceki gün Edirne'de, Hollanda'dan gelen 7 kişi katıldı.     

Önceki gün, Edirne'den yola çıkan ekibin önderliğini yapan Çakır ve arkadaşları Kırklareli'nin Karahıdır Mahallesi'ne ulaştı.

Pınarhisar, Vize, Sarayyolu üzerinden Istanbul Topkapı Sarayı'na kadar yürüyeceklerini belirten Çakır, açıklamalarında şunları söyledi;  “Hollanda'dan Istanbul Topkapı Sarayı'na kadar sürecek olan yürüyüşümüzde 2 amacımız bulunuyor.

Bunlardan birisi Hollandalı lösemili çocuklar için bağış toplamak. Bu konuda gerekli desteği bulduk.

Ikinci amacımız da, Viyana'dan başlayan ve 'Sultanlar Yolu' denilen Kanuni Sultan Süleyman'ın 1529'da yürüdüğü yol üzerinden bir doğa ve tarih yürüyüşü yapmak.''

Çakır'ın, Hollanda'nın Zandvoort şehrinden başladığı ve Almanya, Avusturya, Macaristan, Sırbistan ve Bulgaristan yol güzergahını izleyerek yaptığı yürüyüş Istanbul Topkapı Sarayında son bulacak.