Lüleburgaz 2. Esnaf, Zanaatkar ve Ticaret Fuarı, 7-10 Ekim tarihlerinde yapılacak

Lüleburgaz 2. Esnaf, Zanaatkar ve Ticaret Fuarı, 7-10 Ekim tarihlerinde yapılacak

Küresel krizin yaygınlığını azaltmak, lokal olarak ortaya çıkmasını engellemek, bu kapsamda esnaf ve zanaatkarları ortak bir platformda buluşturmak amacıyla düzenlenen Lüleburgaz Esnaf, Zanaatkar ve Ticaret Fuarı’nın ikincisi, 7-10 Ekim tarihleri arasında kapalı pazar yeri ve semt merkezinde, halkla buluşacak.

Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip olan bu fuar, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’a göre, ilçedeki ticaret sirkülasyonunu ve yaşamsal akışı önemli ölçüde tetikleyen ve geliştiren bir organizasyon.

Fuara geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, çevre il ve ilçelerden yoğun bir katılım olması bekleniyor. Geçen yıl dönemin Valisi Hüseyin Avni Coş’un açtığı fuarın bu yılki ayağını, yeni Valimiz Cengiz Aydoğdu’nun açması bekleniyor.

Ekonominin omurga disklerinden biri olan esnafa canlılık, zanaatkar, ticaret grubu ve vatandaşlara olumlu anlayışlar kazandıracağı düşünülen fuarın, vatandaşla birebir diyalog içinde olacak ticaret yetkililerine de özgüven sağlayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

 Işletmelerle fuarlardaki ziyaretçiler arasındaki ilişki pazarlama sürecinin temelini oluşturan bu tarz birliktelikler sayesinde yeni pazarlar bulabilmek, rekabette avantaj sağlayabilmek veya geri kalmamak önemli unsurlar haline geliyor.

Küçük ve orta ölçekli işletmeler için daha da belirgin bir şekilde ortaya çıkan bu unsurlar, geliştirilen ürünlerin tutundurulması ve bu konuda birincil elden bilgi verilmesi açısından oldukça etkin bir işlevliğe sahip.

Trakya’daki en canlı sanayi sektörüne sahip olan Lüleburgaz’daki bu fuar, il merkezi, diğer il ve ilçelerde de homojen bir bakış açısı sağlayarak, toplam kalite felsefesinin küçük ölçekli işletmelere kadar yayılmasına olanak sağlıyor.