Lüleburgaz'a gelen THK Genel Başkanı'nı Kırklareli Şubesi Başkanı karşıladı

Lüleburgaz'a gelen THK Genel Başkanı'nı Kırklareli Şubesi Başkanı karşıladı

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı emekli Tümgeneral Yusuf Güngör, geçtiğimiz günlerde Edirne’nin Havsa ilçesine düzenlemiş olduğu ziyaretin ardından Lüleburgaz’a geldi. Burada THK Kırklareli Şube Başkanı Can Yazıcı, Babaeski Şube Başkanı Metin Karakuş ve Lüleburgaz Şube Başkanı Irfan Hüner tarafından karşılanan Güngör, görev yaptığı süre boyunca ülkedeki bütün şubeleri ziyaret etme imkanı bulduğunu kaydetti.

Geliştirdikleri stratejik plana göre havacılık kursları açıp ilk beş yılda 5 bin, ikinci beş yılda da 10 bin öğrenci mezun etmeyi amaçladıklarını belirten Irfan Güngör; “Ancak öyle güzel çalıştık ki, birinci yılda 20 bin, ikinci yılda da 20 bin olmak üzere toplam 40 bin kursiyer yetiştirdik. Ankara Etimesgut’tan sonra ikinci uçuş pistimizi Izmir Efes’te açıyoruz. Aldığımız uçakları Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün hizmetine sunduk. Daha önce Bornova’da çıkan yangına bizim uçaklarımız müdahale etti. Belki de bir şehrin yok olmasını engelledik. Ancak bizden hiçbir şekilde basında bahsedilmemesi çok acı.

Istanbul’da geçtiğimiz yıl yapılan hava olimpiyatlarında da üç gösteri yaptık, ismimiz okunmadı. Paraşüt gösterimiz ise ‘Almanlar yaptı’ diye okundu. Bu çok içler acısı bir durumdur.” dedi.

Güngör, ziyareti esnasında THK Lüleburgaz Şubesi’nde yapılan model uçakları da inceledi.