Lüleburgaz Bahçelievler İlköğretim Okulu açıldı

Lüleburgaz Bahçelievler İlköğretim Okulu 16 Mart pazartesi günü saat 13.30 da düzenlenen açılış töreni ile eğitim ve öğretime açıldı.

Açılış törenine Lüleburgaz İlçe Kaymakamı Lütfullah Gürsoy, İlçe Emniyet Müdürü Cihat Önder, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce ve okul müdürleri katıldılar.
Tören,  saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Bahçelievler İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Bayrak’ın yaptığı açılış konuşması ile başladı.
Mustafa Bayrak konuşmasında ‘Öncelikle böyle güzel bir yerin arsasını okulumuz için bağışlayan İş Adamı Cavit Arda’ya teşekkür ediyorum. Burada Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı bireyler yetiştirmek amacındayız. Okulun yapım aşamasındaki desteklerinden dolayı Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’a, Lüleburgaz İlçe Kaymakamı Lütfullah Gürsoy ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnceye teşekkür ediyorum’ dedi. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, konuşmasını yapmak için kürsüye geldi.
Hayrettin İnce konuşmasında,  uygarlığın başlangıcının eğitim olduğunu vurgulayarak,  eğitimin kutsal yuvalarının da okullar olduğunu, bunun ilk basmağının da İlköğretim Okulları oldğunu belirterek ‘İlçemizde nüfus her geçen gün hızla artmakta ve buna bağlı olarak yeni okullara ihtiyaç duyulmaktadır. Şu an 22 bin 700 öğrencimiz okullarımızda eğitim ve öğretim görmektedir. Açılışını yaptığımız oklumuz 1200 metre kare temele kurulu, 4800 metre kare kapalı alanı, 16 derslik bulunduran 480 öğrenci kapasiteli bir okuldur. Yapımına 2006 yılında başlanmış ve bugüne kadar iki milyon altı yüz ondokuz bin TL harcanmıştır’ dedi.
Lüleburgaz İlçe Kaymakamı Lütfullah Gürsoy da konuşmasında “Ülkemizin geleceği eğitimden geçmektedir. Devletimiz, hükümetimiz, bugün olduğu gibi bundan sonra da eğitime ağırlık vererek genç nüfusu eğitimine katkı sağlayacaktır. Okullarımızda, çocuklarımızın eğitimi Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı olarak çağdaş eğitim almaları yüzümüzü güldürecektir. Hedeflerimiz çocuklar ve bizler için Ulu Önder Atatürk’ün çizdiği ve göstermiş olduğu ufuktur. Bu çocukları yetiştirmek bizim görevlerimizdir. Lüleburgaz’da her yıl bir okula ihtiyaç bulunmaktadır. Bu okulumuz son derece teknik imkânlar kullanılarak yapılmıştır. Bu okulumuz için arsasını bağışlayan iş adamlarımızdan Cavit Arda’ya teşekkür ederim” dedi.
Daha sonra Kaymakam Lütfullah Gürsoy ve  İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce açılış kurdelesini kestiler ve  okulu gezdiler. Son derece modern derslikleri, resim ve müzik sınıfları, 2 adet ana sınıfı bulunan okulda ayrıca engelli öğrenciler için bir asansör bulunuyor. (gk)