Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, partililerin tebriklerini kabul etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz İlçe Teşkilatı seçim sonrası ilk toplantısını Seçim bürosunda yaptı.

Katılımın hayli yüksek olduğu toplantıda CHP’liler seçimi kazanan Emin Halebak’ı tek tek tebrik ettiler. Toplantıya Kırklareli CHP Milletvekili Tansel Barış, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, İlçe Başkanı Zeki Akın ve çok sayıda CHP’li partili katıldılar. Emin Halebak uzun süre partililerin kutlamalarını kabul ettikten sonra toplantının açılış konuşması için İlçe Başkanı Zeki Akın mikrofonu aldı.
Zeki Akın konuşmasında ‘Beş aydır yürüttüğümüz seçim çalışmalarının sonuçlarını aldık. Bazı Beldelerimizi kaybettiğimiz için üzgünüz. Fakat buralardaki çalışmalarımızdaki stratejileri yeniden gözden geçireceğiz’ dedi ve mikrofonu Belediye Başkanı Emin Halebak’a verdi.
Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak yaptığı konuşmasında öncelikle Lüleburgaz’da seçim çalışmalarının rahat ve huzurlu bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan İlçe Kaymakam’ına, İlçe Emniyet Müdürüne, İlçe Jandarma Komutanlığına, İlçe Seçim Kuruluna ve tüm resmi kurumlara teşekkür etti. Ayrıca çalışmalara destek veren Kırklareli Milletvekili Tansel Barış’a,  eski milletvekillerinden Gürcan Ersin ve Mehmet Dedeoğlu’na da teşekkür etti. Halebak konuşmasında
‘Seçimlerde asıl önemli olan demokrasinin yerleşmesidir. Kökleşmiş kurumlar gelecek nesillere bir şeyler aktaramazlarsa başarılı olamazlar. CHP kökleşmiş bir çınardır ve kökleri çok geniş yerlere uzanmaktadır. Bazıları bu köklerin çürüyebileceğini düşündüler ama bekledikleri olmadı. Seçim çalışmalarımızda 5, 6, 7 yaşında çocuklar soğukta ve yağmurda bizlerle beraber yürüdüler. Ben çocukların siyasetin dışında kalması gerektiğini düşünen birisi olarak çocuklarını bu yaşta Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı olarak yetiştiren anne ve babalarını kutlamak istiyorum. Konvoylarda CHP üyesi olmadıkları halde yanımızda olan ve mücadelemizde bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Kadınlarımızı ve özverili çalışmalarından dolayı gençlik kollarımızı tebrik ediyorum.  Artık yeni bir süreç başlamıştır. Herkesi kucaklayacak bir yönetim anlayışı ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Seçimlerde görüldü ki başarılı bir partinin içinde halk olması gerekir. Bizler herkesin 1. sınıf vatandaş olduğunu bilerek, herkesimi kucaklayarak Atatürk İlkelerinin savunucusu olmalıyız. Oy alamadığımız sandıklarda neden oy alamadığımızı incelemeliyiz. Daha da başarılı olabilmek için çalışmalıyız. Sokaklarda dimdik yürüyebilmek ancak halka hizmetle mümkün olur. Biz Lüleburgazlılar tarih yazalım dedik ve tarih yazdık. Bazıları onlar tarih bilmezler dediler. Demek ki biliyorlarmış. Buradan Lüleburgaz Halkına teşekkür etmek istiyorum. Tarih yazmayı başardılar. Tarih yazdık onlar da okusunlar’ diyerek konuşmasını tamamladı.
CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış konuşmasında ‘Artık birilerinin mesajları aldığını umuyoruz. Ben asarım, keserimle bir şey olmayacağı görülmüştür. Türkiye’de halktan başka kimsenin konuşma gücü kalmamıştır. CHP günden güne oylarını yükseltmektedir. Çalışınca ve birbirimizi sevince neler olacağı görülmüştür. Sosyal Demokrat yapının Lüleburgaz’da ne kadar güçlü olduğu görüldü. Tekirdağ’ın geri alınması bizi sevindirdi. İstanbul müthiş bir yarışa sahne olmuş kazanamamış olmamızın yanında gelecek güzel günlerin habercisi olarak bizleri mutlu etmiştir. Kılıçdaroğlu partimize müthiş bir ivme kazandırmıştır. Lüleburgaz Belediyemizin halkımıza hayırlı olmasını diliyorum’ şeklinde konuştu. Eski CHP Milletvekili Mehmet Dedeoğlu ise konuşmasında ‘Ben 50 yıldır politikanın içindeyim. CHP’nin 1977 deki yüksek oy oranı bu seçimde geçilmiştir. Bu derece güç şartlarda gerçekleşen bir seçim görmedim. Bu seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi birçok güç ile mücadele etmiştir. Devletle vali ile mücadele etmiştir. Görüldü ki azmin karşısında kimse dayanamaz. Ben bu mücadelede halkın yönetimin önünde olduğunu gururla seyrettim. Cumhuriyet Halk Partisinin geleneksel kabuğunu yıkıp halkla kucaklaştığını gördüm. Bunu sağlayan yöneticileri kutluyorum. Türkiye genelinde özellikle kırsal kesimin en çok ezilen kesim olmasına rağmen bize desteklerinin az olduğunu gördüm. Bunun nedenlerinin araştırılması gerektiğini düşünüyorum. Bu seçimler göstermiştir ki her türlü devlet desteğine rağmen AKP kan kaybetmeye başlamıştır. Işık daima aydınlık bölgelerden başlar ve sonra tüm bölgelere sıçrar. Belediyemizin Lüleburgaz’a hayırlı olmasını diliyorum’ diyerek Emin Halebak’ı kutladı. (gk)