Lüleburgaz Belediyesi çalışanlarıyla toplu iş sözleşmesi imzaladı

Lüleburgaz Belediyesi 98 çalışanı için hazırlanan Toplu İş Sözleşmesini yeni itfaiye binasının yer aldığı fen işleri şantiyesinde düzenlediği törenle imzaladı. Sözleşmelerin imzalanması toplantısında önemli isimler de yer aldı.

Törene,  Cumhuriyet Halk Partisi Millet Vekili Turgut Dibek, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak,  CHP Kırklareli İl Başkanı İhsan Kazan, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Zeki Akın, Lüleburgaz Belediyesi Meclis Üyeleri, Disk Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Disk Genel Başkan Yardımcısı İsmail Yurtseven, Genel-İş Genel Başkanı Erol Ekici, Genel-İş İstanbul 2 Nolu Bölge Başkanı Mehmet Karagöz, Disk Trakya Bölge Temsilcisi Arif Kuday, Genel-İş Trakya Şube Başkanı Aladdin Öztürk, Genel-İş Trakya Şube Sekreteri Mustafa Nizamoğulları, Kırklareli Belediyesi İşyeri Baştemsilcisi Fikret Baydemir, Lüleburgaz Belediyesi İşyeri Baştemsilcisi Bahattin Yalçın, Lüleburgaz Belediyesi İşyeri Temsilcisi Çiğdem Özyürek ve Genel-İş Trakya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Çıbıkçılar, Gürsel Koç ve Nemci Arda katıldılar.

Ekici, “Yukarıdaki yıldızları bile indirmeyi vaat ettiler”


Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici yaptığı konuşmasında ilk olarak dünyayı etkisi altına alan ekonomik krize değindi. Ekici; ‘Bu ülkeyi yönetenler önce çok şükür teğet geçti dediler. Sonrada Krizi fırsata dönüştüreceğiz demeye başladılar. Yukarıdaki yıldızları bile indirmeyi vaat ettiler. Ama şimdi binlerce kişi işsiz kaldı. Aydınlık gelecek için, demokratik bir gelecek için bize düşen mücadele etmektir’ diye konuştu.
 
Dibek, “Ülkemizde kuşatma altındayız”

Cumhuriyet Halk Partisi Millet Vekili Turgut Dibek oluşturulan sahte gündemlerle gerçek gündemin gizlenmek istendiğini söyledi. Milletvekili Dibek, “Ülkemizde kuşatma altındayız. Yalnızca bölgemizde 60 bin işsiz kalan vatandaşımız var. Geçim sıkıntısı içinde cinnet geçiren aileler giderek artmakta. Tek çare sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek mücadele etmesinde” diyerek imzalanan toplu iş sözleşmesinin Lüleburgaz halkına hayırlı olması dileğinde bulundu.


Çelebi; "Trakya'da yaklaşık 60 bin kişi işsiz”
Trakya’da yaklaşık 60 bin kişinin işsiz kaldığını belirten Çelebi  “ Bu bölgede gördüğüm insanlarımız çok sıkıntı içerisinde bulunuyor. Dün televizyonlarda izlemişsinizdir. Bir tarafta işten çıkarılıp ağlayanlar, bir tarafta işinde kalıp ağlayanlar. İşsiz kalanlar ağlıyor, çünkü işsiz kaldıkları için, kalanlar ise geleceğim ne olacak diye, birlikte yıllarca çalıştıkları arkadaşlarının gidişine ağlıyor. Bu Türkiye’nin en büyük lastik fabrikasında yaşanan bir olaydı. Dün bizi kısa çalışma sürelerindeki yasayı düzeltmek için çağırdılar. 267 TL. olan işsizlik sigortasının 267 TL. olan kaynağını 400 ve 800 TL.’ye çıkarmak istiyorlar. Bu güzel bir gelişme. İşsizlik süresini de 3 aydan 6 aya çıkarmak istiyorlar. Buna engel olan yok. Biz daha önce rakamın az olduğunu söylediğimizde bize muhalefet yapıyorsunuz demişlerdi. Biz işsize asgari ücretin yüzde 80’ni ödensin bunu reddediyorlar. İlk önce çıkardığınız işçileri alın diyoruz, buna da karşı çıkıyorlar. Bizi şeklen uygulama yerine gelsin, adet yerini diye çağırıyorlar, ama onlar yine bildiklerini yapıyorlar” dedi.
15 Şubat tarihinde İstanbul’da yapılacak olan mitingi gölgelemek için, bu mitingi engellemek için uğraşı verildiğini belirten Çelebi konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Biz asla ve asla bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. İnsanlarımız iş başı yapana kadar, evlerine ekmek götürene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Başbakan krizin ülkemizden teğet geçtiğini, daha sonra psikolojik ve sonunda da biz bu krizi fırsata dönüştüreceğiz dedi. Başbakan, ben bu ülkenin fakir olanının işsiz olanını severim diyor. Başbakan bunları niçin istiyor, niye bunları seviyor. Başbakan sadaka kültürünü bu ülkede egemen kılarak oy avcılığına soyunmak istiyor. 100 TL. Para için insanlar kuyruklarda bekliyor. Çünkü başbakan bu insanlardan oy bekliyor. Bu oyunu birlikte bozalım. Bu vatan borcu, geleceğimizin borcudur. Bunları ben her yerde söyleyeceğim. Dayanışma içerisinde olduğumuzu göstermeliyiz.
“Gelen ağam, giden paşam” diyen bir örgüt olmadıklarını belirten Çelebi konuşmasını “ sosyal tercimizi açık yapan bir örgütüz ve bunun bedelini de ağır ödüyoruz. İşten atılan arkadaşlarımızla dayanışma içerisinde olmalısınız. Bir boyutu sandıkta, bir boyutu alanlarda olacak mücadelemize katkı vermelisiniz” diye tamamladı.

Halebak, “Bu umudun sözleşmesidir”

 Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak da yaptığı konuşmasında imzaladıkları Toplu Sözleşmenin farklı bir anlam taşıdığını belirterek ‘Bu umudun sözleşmesidir. Emeğimizi, alın terimizi ekmeğe dönüştürürken bunu cebimizden çalmaya çalışılıyorlar. Azgın emperyalizm doymak bilmiyordu, sonunda patladı ve kriz tüm dünyayı etkisi altına aldı. Bizler iyi günü de kötü günü de paylaşmasını bilmeliyiz. Unutmamalıyız ki tüm dünyada oynanan oyunlar bizim ülkemizde daha yoğun şekilde kendisini hissettirmekte. Umutlarımızı yok etmek istiyorlar. Ekmeğimize uzatılan elleri geri püskürtürsek başarılı olabiliriz. Bizler burada yalnızca 98 çalışanımızın sözleşmesini imzalamak için toplanmadık. Tüm alın terini ekmeğe dönüştürürken buna kan doğramak isteyenlere karşı duruşumuzu göstereceğiz. İnsanlarımızın işlerine son vermeden de ayakta kalacağımızı göstereceğiz. Emekleriniz için teşekkür ediyorum. Sizlerle çalışmaktan gurur duyuyorum.  İşsiz kalan arkadaşlarımıza destek olmalıyız” diyerek konuşmasını bitirdi.
Daha sonra Lüleburgaz Belediyesi çalışanları ve katılımcılar birlikte öğle yemeği yediler. (gk)