Lüleburgaz Belediyesi'nde kredi kartı dönemi

Lüleburgaz Belediyesi 12 Ocak 2009 tarihi itibarı ile vezne ödemelerinde kredi kartı sistemine geçti.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Gelirler Müdürü Figen Yiğiter ; ‘Daha önceleri de vatandaşlarımızın ödemeleriyle ilgili kredi kartı kullanma talepleri vardı. Biz de teknoloji çağında bu uygulamayı kullanmaya karar verdik’ dedi.
Belediyenin tanımlanmış görev ve sorumlulukları ile ilgili idari, teknolojik, hukuki ve fiziki alt yapının kurulması,  stratejik amaçlara yönelik faaliyetler ile ilgili teknik bilgiler veren Bilgi İşlem Sorumlusu Faruk Aslan; ‘ Vatandaşlarımız kullanıcı adı ve şifresiyle sistemimize üye olduktan sonra belediyemizdeki her türlü kayıtlarını görebilecek”dedi.  Vatandaşların borcu olup olmadığını öğrenebileceğini, borcunu sorguladıktan sonra her türlü ödemesini kredi kartı bilgileriyle belediyeye gelmeye gerek kalmadan internet ortamında yapabileceklerini söyleyen Aslan; “Vakıfbank’la yapılan protokol çalışması sonucu sanal-post çalışması tahsilâtları ocak ayı sonunda başlayacak. Bu sistem sayesinde mülkiyet sahipleri kiracılarının su borcu olup olmadığını takip edebilecekler” dedi.
Faruk Aslan, sistem ile ilgili olarak sözlerine şunları ekledi;
“Vatandaşlarımız ‘luleburgaz.bel.tr’ adresinden girerek sorunlarını, şikâyetlerini ve beklentilerini CRM (şikâyet istek bildirimi) programı aracılığı ile belediyemize iletebilecekler. Bu program şu an aktif durumdadır. Yapılan bu çalışmalar belediyemizin stratejik planında yer alan, tahsilâtı kolaylaştırıcı ve gerçekleştirici faaliyetlerin bir ayağı olarak, vatandaşa hizmet amacıyla hayata geçirilmektedir. Belediye olarak 8500 m fiber optik kablo döşenerek belediyenin tüm birimlerinin tek sistem üzerinde çalışması sağlanmıştır. Aynı zamanda bu sistem üzerinde MOBESE kamera sistemleri de Emniyet Teşkilatına bağlanarak Emniyet Birimleri ve Belediye tarafından ortak kullanılmaktadır. Aynı sistem üzerinde tüm telefon sistemleri de çalıştırılmakta olup belediyenin tüm birimleri yerel lokasyonda birbirleriyle ücretsiz görüşmeleri sağlanmıştır. Bunun için 400 000 TL harcanmıştır.
Otomatik ödeme talimatı ile vatandaşlarımızın faydalanacağı bankalar; garanti Bankası, İNG Bank, Akbank, Türkiye İşbankası, Vakıfbank ve ayrıca Türkiye Finans Bankası ile hem otomatik ödeme hem de gişeden ödeme yapılabilmektedir.
Pazartesi ve Perşembe günleri Kapalı Pazar yerindeki veznelerimizden vatandaşlarımız ödemelerini yapabilirler”. (sk-gk)