Lüleburgaz-Burgas arasında "Kültürel İş Birliği"

Lüleburgaz Tikveşli Kültür ve Halk Oyunları Spor Kulübü Derneği Bulgaristan'ın Burgas kentiyle Kültürel İş Birliği programına ev sahipliği yaptı.

Toplantıya, Proje Asistanı Hüseyin Tomruk,  Proje Saymanı M. Ali Beylikçi, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç Bülent Kurtişoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Belma Kurtişoğlu, Uzman Tsonya Georgieva Drageva ve çok sayıda davetli katıldı.
Yapılan toplantıda Tikveşli Kültür ve Halk Oyunları Spor Kulübü Derneği Proje Koordinatörü Nuran Şıpka, “Yaptığımız projeler kapsamında kültürel değerleri ortaya çıkartıp paylaşıp kültürel turizme katkı sağlamaktır. Projelerimizin kapsamında halk oyunları, halk müzikleri, halk giysileri, halk yemekleri bulunup üniversitelerimizden de destek alıp daha güzel projelere imza atacağız” dedi.
Bulgaristan’ın Burgas kentinden gelen, BG proje Koordinatörü Vanya Nyagolova, sadece Türkiye ile değil birçok ülke ile kültürel ve eğitim alanında faal olarak çalıştıklarını belirterek “Çok önemli ortak mirasımız var, bunu ortaya çıkartıp sergilemeliyiz. Bu giriştiğimiz projeler yeni neslin ufkunu açacaktır” şeklinde konuştu.  (sk)