Lüleburgaz'da bin 773 Öğrenci SBS sınavında ter dökecek

Lüleburgaz'da 13 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan 6.sınıflar Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'na, 6.sınıf öğrencisi bin 773 kişinin gireceği bildirildi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce,  11 okulda yapılacak olan sınavda 226 öğretmen görev yapacak.

Sınav ile ilgili tüm önlemlerin alındığını belirten İnce “ Sınavın sağlıklı yapılabilmesi için, sınavda göreve alacak öğretmenlerimiz için 12 Haziran Cuma günü Halk Eğitim Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Sınavdan önce, olmasını hiçbir zaman istemediğimiz olası bir trafik kazasında kol ve bacağından yararlanan öğrencilerimizin mağdur olmamaları için bir salonda tek başına öğretmen gözetiminde sınava alınacaktır. Yine çeşitli nedenler sebebiyle kaza geçiren ve hastaneden ayrılması mümkün olmayan öğrencilerin velilerinin Milli Eğitim’e haber vermeleri halinde bu öğrencilerimiz de hastanede sınava alınarak mağduriyetleri giderilecektir” dedi.

İnce SBS’ nın TEK, Hürriyet, General Ferhat Akat, Lüleburgaz, 8 Kasım, Atatürk, Emrullah Efendi, Ticaret ve Sanayi Odası, Gazi Mustafa Kemal, Ramazan Yaman ve İstiklal İlköğretim okullarında 705 salonda yapılacağını belirtti. (gk)