Lüleburgaz'da ‘Cumhuriyet Bayramı' bir başka kutlanır

Lüleburgaz Belediyesi'nin Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlediği gece muhteşem coşku seli içinde Kapalı Pazaryeri'nde kutlandı.


Lüleburgaz


Düzenlenen geceye Kaymakam Lütfullah Gürsoy, CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, Garnizon Komutanı Şenol Alparslan, Belediye Başkanı Emin Halebak, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, İlçe Emniyet  Müdürü Emir Bilget, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, Sakızköy Belediye Başkanı Naci Tarım, Ahmetbey Belediye Başkanı Ünal Kaymaz, Evrensekiz Belediye Başkanı Halil Abanoz, Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan ve Hüsnü Kırcıoğlu, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Zeki Akın, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz ve binlerce Lüleburgazlı katıldılar. Gecede açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Emin Halebak, tüm Lüleburgaz Halkının Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Halebak “ En büyük bayramımız olan Cumhuriyet Bayramı’nı “ Cumhuriyet Bayramı” gibi kutluyoruz. Bu gün burada 81 ilden gelen vatandaşlarımızla birlikte tek yürek olmuş omuz omuzayız. Bizleri çökertmek, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı cevabımızı hep birlikte vereceğiz. Kaldırın ellerinizi “ Cumhuriyet” için” diye haykırdı ve tüm konser alanı ayakta ellerini havaya kaldırıp “ yaşasın Cumhuriyet” sesleriyle inledi. Halebak konuşmasının devamında “ Bizim kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok. Birlik ve beraberlik içinde kardeşçe ve özgürce yaşamak istiyoruz. Ama, bir karış toprağımıza göz dikmek, bayrağımızı yerinden indirmek isteyen olursa işte o zaman bilsinler ki Atatürk çocukları bitmedi. Türkiye Cumhuriyetini hiçbir zaman teslim etmeyeceğiz. Şehitlerimizin kanı ve teni bayrağımızın üzerinde duruyor. Şu an vatan evlatlarımız sınırda nöbet başında vatanı koruyor. Her zaman Cumhuriyet’imize sahip çıkacak ve Atamızın izinden ayrılmayacağız. Çünkü bizler bu halk, kendi iradesi ile yönetilmek istiyor birilerinin kölesi olarak değil” diyerek konser alanını dolduran binlerce Lüleburgazlıya sordu “ Cumhuriyet’ten vazgeçecek miyiz? – Hayıır! “ Cumhuriyeti seviyor muyuz? – Evet! Diye haykırmalarının ardından Başkan “ Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Özgürlük” diyerek konuşmasını tamamladı ve alkışlarla sahneden indi.
Daha sonra Kaymakam Lütfullah Gürsoy sahneye gelerek konuşmasını yaptı. Kaymakam Gürsoy “ Bu akşam burada Atamızın bizlere emanet ettiği Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 86. Yıldönümünü kutlamak ve Atamızın çizdiği yolda yürümekte olduğumuzu ve her zaman da yürüyeceğimizi tüm dünyaya haykırmak için toplandık. Ülkemizde yetmiş iki buçuk millet bu akşam tek yürek olmuş birlik beraberlik içinde eğleniyor. Tabiî ki arada çatlak sesler çıkacak ama önemli olan bunları aşıp birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşayabilmek her şeyden önemlidir” diyerek  “ Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun, nice 86 yıllara” deyip konuşmasını tamamladı.
Konuşmaların ardından protokol ve konser alanını dolduran binlerce Lüleburgazlı uzun süre Cumhuriyeti ayakta alkışladı ve Cumhuriyete sahip çıktığını dosta düşmana birkez daha gösterdi.
Gecenin ilerleyen saatlerinde sahne alan sanatçı Şevval Sam, sevilen şarkıları ile konser alanını coşturdu. (gk)