Lüleburgaz'da dumansız yangın dehşeti

Lüleburgaz'ın en işlek caddelerinden İstanbul Caddesi üzerinde bulunan Ata İş Merkezinde bir salonun duvarlarındaki ısı yalıtım malzemelerinin yanmasıyla 5 katlı bina duman altında kaldı. İş merkezindeki vatandaşlar itfaiye merdivenleriyle dışarı çıkarıldı.

Lüleburgaz’ın en işlek caddelerinden İstanbul Caddesi üzerinde bulunan Ata İş Merkezinde bir salonun duvarlarındaki ısı yalıtım malzemelerinin yanmasıyla 5 katlı bina duman altında kaldı. İş merkezindeki vatandaşlar itfaiye merdivenleriyle dışarı çıkarıldı.
Lüleburgaz’ın en işlek iş merkezlerinden olan Ata İş Merkezi’nin zemin katında çıkan “dumansız” yangın Lüleburgazlılara korku dolu dakikalar yaşattı.
Duvarların içindeki izolasyon malzemelerinin yanmasıyla 5 katlı binanın tüm katlarını duman kapladı.
Ata İş Merkezi’nin zemin katında bulunan tiyatro salonunda yapılan tadilat sırasında kaynak makinesinden çıkan kıvılcımların duvarlardaki ısı yalıtım malzemelerine sıçraması sonucu çıktığı belirtilen yangında iş merkezinde bulunanlar Lüleburgaz itfaiyesi tarafından kurtarıldılar.
Bir anda dumanlarla kaplanan beş katlı Ata iş Merkezi’nde bulunanlar kurtarıldıktan sonra ayakta tedavileri yapıldı. Ata İş Merkezinde iş yerlerinin yanı sıra birçok sosyal faaliyet sürdüren kulüp ve dernekleri de içinde bulundurduğu için, yangında çıkan dumandan dolayı kursta olan öğrenciler de tehlike içinde kaldı. Gözyaşları içinde itfaiye erleri tarafından kurtarılan çocukların korkuları gözlerinden okunuyordu. Belediye Başkanı Emin Halebak olay yerinde inceleme-lerde bulundu.

Kontrol altına alınamadı

Akşamüstü başlayan dumansız yangın, akşam saat 18.00 kontrol altına alındı.
İstanbul Caddesi ve Fatih Caddesi trafiğe kapatıldı. TPAO’nun itfaiye ekipleri de yangına destek ekip göndermesine rağmen yangın uzun süre kontrol altına alınamadı. Binadan 27 kişi kurtarıldığı öğrenildi. Lüleburgaz Belediyesi İtfaiye Müdürü Yalçın Ekşiler; iş merkezinin alt katlarında bulunan fuel-oil tankları patlamaya sebep olmasın diye tankları soğutla çalışmaları sabaha kadar sürdürüleceğini bildirdi.
Lüleburgaz’ın en işlek bölgesinde meydana gelen ve saatlerce kontrol altına alınamayan yangın knet sakinleirne endişeli dakikalar yaşattı. (sk)