Lüleburgaz'da Süt Ve Besi Sığırcılığı kursu açıldı

Lüleburgaz Kaymakamı Lütfullah Gürsoy'un girişimleri sonucunda süt ve besi sığırcılığı kursu açıldı.

Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirilen kursun açılış konuşmasını yapan Kaymakam Gürsoy “Lüleburgaz ve Trakya’da hayvancılık konusunda büyük atılımlar var. İlçemizde açılan çiftliklerde elaman sıkıntısı baş gösterecek ve bu önemli bir iş dalı olacaktır. Bu yetişmeyi kendisine şiar edinmiş ve bu işi yapacak insanlar ile birlikte olacaktır. Bu kurs sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olanlara belge verilecektir. Bu belge ile çevremizde bulunan çiftliklerde rahatlıkla iş bulabileceksiniz. Bu konuda TÜSEDAD ( Tüm Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği) Başkanı N.Adnan Yıldız bu konuda bize iş sözü verdi. Kendisine teşekkür ederim” dedi.
TÜSEDAT Yönetim Kurulu başkanı N.Adnan Yıldız’da yaptığı konuşmada şunları söyledi.
“Derneğimiz üyesi olabilmek için çiftliğinin en az 50 adet yatak kapasiteli olması ve modern sağım sistemi olması gerekmektedir. Amacımız eğitime hizmet verebilmektedir. Çiftliklerde ara elaman ihtiyacı bulunmaktadır. Bu ara elamanların tırnak balaması, sağımda pratik bilgilere sahip olması gerekiyor. İş bulabilmeniz için de bu kursu iyi takip ederek belge almanız size çok faydalı olacaktır.”
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İlçe tarım Müdürlüğü ve TÜSEDAD’ın katkılarıyla açılan 200 saat süreli süt ve besi sığırcılığı kursuna 35 kişi katılıyor.
Kursu Ziraat Yüksek Mühendisi Gürel Geyik, Ziraat Yüksek Mühendisi Bekir Uysal ve Veteriner Hekim Azmi Eroğlu yönetecek.
Kursun açılış töreninde İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Potur, İlçe Tarım Müdür Vekili ve TÜSEDAD Genel Sekreteri Atilla Celep de hazır bulundu. (gk)