Lüleburgaz'daki "Hale bak"

Lüleburgaz'daki 'Hale bak'

Seçim atmosferinin ilçelerdeki rüzgarını ölçmek amacıyla Perşembe günü Lüleburgaz’a giden muhabirlerimiz, oldukça farklı sonuçlar tespit ettiler. Lüleburgaz’da bugüne kadar genel olarak kazanması kesin gözüyle bakılan CHP, Başkan Adayı Emin Halebak’ın halk üzerinde bırakmış olduğu olumsuz izlenim nedeniyle, sandıktaki sıralamasını tehlikeye soktu ve şansını kaybetmeye başladı.

Yerel seçimlere sayılı günler kala, partiler ve Belediye Başkan adayları, çalışmalarına son hızla devam ediyor. Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi, Trakya Bölgesi’nde de çok çekişmeli geçen seçim maratonu, adayların vatandaşları ikna etme çalışmaları ve destek gezileriyle sürüyor. Belediye Başkan adaylarının seçim çalışmalarına, parti il milletvekillerinin yanısıra, sözkonusu partilerin genel başkanları da katılıyor ve seçim çalışmaları dört bir yandan devam ediyor.

Yerel basının öncü temsilcisi olan Önadım Medya Grup; Kırklareli’nin yanısıra, Trakya Bölgesi’ndeki seçim çalışmalarını sizler için analiz etmek amacıyla, geçtiğimiz Perşembe günü Lüleburgaz’daydı. 

Seçim maratonunda Lüleburgaz’ın nabzını ölçmek için tüm gün boyunca ilçede araştırma yapan muhabirlerimiz, Ilçe Belediye Başkan adayları ile de görüşerek, Lüleburgaz hakkındaki düşüncelerini ve hedeflerini öğrendi.

Bir tek Belediye Başkan Adayı haricinde, diğer tüm adaylar, muhabirlerimizle vizyon ve misyonlarını paylaşmaktan kaçınmadı.

Yerel basının bölgedeki önem ve etkisinin ne kadar önemli olduğunun bilincinde olan adaylar, yoğun tempoları arasında, gayet kibar davranışlarla muhabirlerimize vakit ayırarak, oldukça profesyonel bir ruh ve bakış açısıyla onlara projelerini anlattılar.

Çünkü biliyorlardı ki yerel basın; il, ilçe, belde, mahalle ve köydeki vatandaşın gözü, kulağı, hatta pusulasıydı.

Ancak tüm bu olgun sistemin içinde bir aday vardı ki; seçim atmosferinin havasıyla kendi havasını birleştirmiş, bencil bir yol çizmeyi tercih eden, Lüleburgaz halk araştırmasında halkın görüşlerini tespit etmeye çalışan muhabirlerimizin vardığı sonuçtan habersiz, her davranışı kendine mübah görerek, sanki sandıklar açılmışçasına sonucu garanti gören bir kabalık abidesi. Kimdir bu isim?

CHP Lüleburgaz Belediye Başkanı ve tekrar aday olan Emin Halebak.

Perşembe günü tüm partileri dolaşarak, adaylarla görüşme talebinde bulunan muhabirlerimize, her parti ve her aday vakit ayırma inceliğini göstermesine rağmen, CHP’nin adayı Halebak, kibarlıktan oldukça uzak bir davranış biçimi ve kendini beğenmişlikle süslenmiş kelimeleriyle, muhabirlerimizin görüşme talebini geri çevirdi.

CHP Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Halebak’tan muhabirlerimize örnek timsali kabalık

Seçimlere yaklaştıkça kalabalığın ve temponun son derece artmış olduğunun farkında olarak kendisiyle görüşme yapmak için Halebak’ın yanına giden muhabirlerimiz, 5 dakikalık bir görüşmenin bile yeteceğini belirterek, usülünce halkı haberdar etme görevlerini yerine getirmeye çalıştılar. Ancak Emin Halebak’ın verdiği cevap “sizin benden istediğiniz 5 dakika, benim sizin gazetenizi basarken gelip sizden mürekkep istememe benziyor” diyerek, oldukça alakasız ve absürd bir cevapla, umursamaz bir tavır takınarak muhabirlerimizin yanından uzaklaştı.

5 dakikayı bile basın mensuplarına ayırma yeteneğinden yoksun bu aday, takındığı tavırlarıyla da, insanlara olan bakış açısının ne kadar sorumsuz ve basit olduğunu gözler önüne serdi.

Diğer adayların saati, hatta dakikası bile bu yoğunlukta önemliyken, vakit ayırarak görüşmeyi kabul etmiş olması da, kendilerini ne kadar iyi yetiştirmiş olduklarının bir göstergesiydi.

Aynı dakikalarda halk araştırmasında olan muhabirlerimizin de halktan duyduğu cümleler, Emin Halebak’ın kişisel tarzının ispatı niteliğindeydi. Kendisinin Belediye Başkanlığı boyunca halka karşı oldukça agresif davrandığını belirten Lüleburgaz halkı, Halebak’ın insanlara kibar davranmadığını, Belediye’de işi olanları azarladığını, bir Belediye Başkanı’na yakışmayacak davranışlar içerisinde olduklarını açıklayarak, kendisinin bu tutumundan son derece rahatsızlık duyduklarını dile getirdiler. Ayrıca Lüleburgaz’ın kentsel gelişim olarak ihmallerle dolu bir yönetimle yönetilmeye çalışıldığını vurgulayarak, memnuniyetsizliklerini aktardılar.

Halebak’ın başkanlık süresi boyunca somut ve sonuçlandırılabilen hiç bir reel çalışmaya imza atmadığından yakınan Lüleburgaz halkı, bu sorunların üstüne bir de Halebak’ın kişisel eksiklik ve negatifliği de eklenince, durumun Lüleburgaz’ın canını sıktığını ifade ederek, Halebak’ın yeni dönem için fazla umutlanmaması gerektiğinin altını çizdiler.

Lüleburgaz halkının, Belediye Başkanı ve tekrar aday olan Emin Halebak hakkındaki düşünceleri bunlardı. Emin Halebak ise; bunlardan bihaber şekilde, umursamaz tavırlarını sürdürerek, yerel basın mensuplarını kale almamayı tercih ederek, nasıl bir karaktere sahip olduğunu sergilemiş oldu.

Yerel basın olarak; yukarıda ismini yazdığımız aday haricinde, muhabirlerimize vakit ayırarak, röportaj tarzında olmasa dahi, birebir sohbet eden, profesyonel ve nerede nasıl davranılması gerektiğini çok iyi bilen, örnek kibarlıklarıyla yerel basının saygınlığına yürekten inanan diğer adaylara ve sonsuz anlayışlarına teşekkür ediyoruz. CHP Lüleburgaz Belediye Başkanı ve adayı Emin Halebak’ı da, kendi dünyası ile başbaşa bırakarak, önce kendi haline, sonra da Lüleburgaz’ın haline bakmasını öneriyoruz.