Lüleburgaz EML'den 14 öğrenci Almanya yolcusu

Lüleburgaz Endüstri Meslek Lisesi'nden 14 öğrenci; Avrupa Birliği (AB) Projesi olan 'Motorlu Araçların Test Teknikleri Eğitimi Projesi'  kapsamında Motor konusunda 4 haftayla süreyle eğitim görmek için, 19 Nisan 2009 Pazar günü Almanya'nın Münih Kenti'ndeki Dr. Robert Eckert Okulları'na gidecek.

Avrupa Birliği (AB) Projesi kapsamında 19 Nisan 2009 Pazar günü Almanya’nın Münih Kenti’ne 1 ay süreyle eğitim görmek üzere gidecek olan Lüleburgaz Endüstri Meslek Lisesi Motor Bölümü’nden 14 öğrenci Kırklareli Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit’i dün saat 10.00’da makamında ziyaret etti.
Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Fonu tarafından desteklenen “Motorlu Araçların Test Teknikleri Eğitimi Projesi” kapsamında Almanya’nın Münih Kenti’ndeki Dr. Robert Eckert Okulları’na gidecek olan öğrenciler burada Motor konusunda 4 haftayla süreyle eğitim görecek.
Gerçekleştirilen proje ile ilgili olarak yola çıkmadan evvel İl Milli Eğitim Müdürü’nü ziyaret ederek bilgilendirmede bulunan Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayretti İnce şunları kaydetti:
“Bakanlığımızın “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” sloganı ile Türkiye’deki mesleki eğitime verdiği önem ortaya çıkartılmıştır. Bu çerçevede ilçemizdeki Endüstri Meslek Lisemiz Avrupa Birliği Projeleri kapsamında 3. projesini Almanya’ya giderek gerçekleştirecek.
Okulumuzun Motor Bölümü 14 öğrencimiz 19 Nisan-17 Mayıs 2009 tarihlerinde Almanya’nın Münih kentinde Motor Teknikleri ve Arızaları üzerine 1 ay uygulama yapacaklar. Bu konuda bizlere göstermiş olduğunuz desteğe, bu çalışmada emeği geçen okul müdürümüze, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.
Almanya’ya gidecek olan öğrencilerimiz buradan edindikleri bilgi ve birikimleri okullarına ve ülkemize taşıyacaklar. Oradan alacakları Sertifikalar ile bölgemizde bu konuda aranan eleman, teknik eleman olarak ülkemize hizmet edeceklerdir.”
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit’e Devlet Planlama Teşkilatı tarafından öğrenim üzerine yapılan projelerden kabul gören 41 proje içerisinde yer alan bu projenin ilimiz açısından çok önemli olduğunu belirterek;
“Böyle bir projeyi hazırladıkları için başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Endüstri Meslek Lisesi Müdürümüze, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Başta Sayın Bakanımızın bu konudaki hassasiyetine teşekkür ediyoruz. Çünkü Bakanımız göreve geldiğinde yurtdışına gittiği zaman bu türden projelerin hazırlanarak fondan para aktarıldığını görüp bunu ülkemizde de hayata geçirdi. Bu sayede bu türden projeleri yapma imkanına kavuştuk. İlimizde bu türden projelerin bundan sonrada devam etmesi için tüm okullardan proje üretmelerini bekliyoruz.”
Okul Müdürü Murat Celasun da öğrencilerin tüm masraflarının AB finansmanlarından karşılanacağını söyledi. Celasun, eğitimin öğrencileri için çok önemli bir fırsat olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
''Almanya'da 4 hafta sürede öğrencilerimiz motorlu araçların arızasını bulma sistemi üzerinde eğitim alırken ayrıca fabrikaları dolaşarak ziyaretlerde bulunacaklardır. Eğitim son haftasında öğrencilerimiz sınava tabi tutulacaklar. Sınavda başarılı olanlara belge verilecektir. Bu belge ile öğrencilerimizin Türkiye'de iş bulamama diye bir sıkıntısı olmayacaktır.
Bu proje kapsamında haftasonlarında projeye katılan öğrencilere Çek Cumhuriyeti Prag’da ve Avusturya’nın Sazburg şehirleri ile Almanya’nın tarihi ve kültürel yerleri de gezdirilecek.
Proje kapsamında Okulumuz Motorlu Araçlar Teknolojisi Bölümü Öğretmenleri Hasan Kutlu, Ender Kırbaş, Motor Bölümü öğrencilerimiz; Cihangir Aybat, Burak Balkan, Volkan Yılmaz, Burak Baydak, Burak Algın, Ahmet Çalışkan, Tayfun Gezer, Sezer Kuru, Ümit Duman, Serhat Mutlu, Harun Fidan, Şaban Balıkçı, İnanç Çavuş ve Uğurcan Kaya Almanya’ya gidecek''
Ziyarette Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından yapılan Atatürk Portresi’de Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin ince tarafından Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit’e verildi. Düzenlenen törende; İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Salih Ünsal, Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Ozan Demiralp, Lüleburgaz Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Murat Celesun, öğretmenler ve öğrenciler hazır bulundu. (s)