Lüleburgaz geçtiğimiz gece maviye büründü

Demokratik Sol Parti (DSP) Lüleburgaz İlçe Teşkilatı 23 Mart 2009 Pazartesi gecesi düzenledikleri miting yürüyüşünde Lüleburgaz'ı maviye bürüdüler.

Demokratik Sol Parti (DSP) Lüleburgaz İlçe Teşkilatı 23 Mart 2009 Pazartesi gecesi düzenledikleri miting yürüyüşünde Lüleburgaz’ı maviye bürüdüler.
Miting yürüyüşü DSP Seçim Koordinasyon Merkezinden başlayıp İstanbul Caddesinden Gençlik Parkına, oradan Işıklar Kıraathanesine kadar sürdü. Lüleburgaz’ımızın demokrasinin güzel bir örneğini verdiği gece DSP konvoyu AK Partili grubun yanından geçerken iki grup birbirlerini selamlayarak alkışladılar. Güzel bir demokrasi örneğini tüm Türkiye’ye vermiş oldular.
 Yürüyüşe DSP Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Feyzullah Çeralp en önde eşi ile birlikte katıldı. Ardından DSP İlçe Başkanı Hüseyin Kılınçoğlu, İl Genel ve Belediye Meclisi Üyesi Adayları arkalarında partililer olmak üzere yürüyüş boyunca vatandaşların sevgi gösterileri arasında yürüdüler.  Kıraathaneye gelen partililer burada Belediye Başkan Adayı Feyzullah Çeralp’in konuşmasını alkışlar eşliğinde dinlediler.   
Çeralp konuşmasında ‘Değerli arkadaşlar, biz suya yazı yazmak için değil, projelerimizi gerçekleştirmek için sizlerden yetki istiyoruz. Lüleburgazda siyasette bir ilki gerçekleştiriyor, siyaset kurumuna güvenmeyen arkadaşlarımızla yarışıyoruz. Kent Sözleşmesine imzamızı attık. Sizlerde imzanızı atın. Vaat edilenler yapılmıyorsa demokratik haklarınızı kullanıp hesap sorun.
Üç gün önce Milliyet Gazetesi manşet attı. Trakya’nın kalbi ağrıyor. Evet, Trakyanın kalbi ağrıyor. Lüleburgaz ağlıyor. Kahveler doldu taştı. İşsizlik her yerde, insanlar gittikçe yoksullaşıyor. Geleceğe umutla bakamıyorlar. Ben ve arkadaşlarım geleceğimize umutla bakabilmek adına sizlerden yetki istiyoruz. Lüleburgaz Halkını müşteri gibi görenlere son vermek, düğününde derneğinde olduğu gibi cenazesinde de halkımızın yanında olmak için siz değerli halkımızdan yetki istiyoruz. 30 Marttan itibaren iddia ediyorum ki Lüleburgaz’ımızı Şişli Belediyesi, Eskişehir Belediyesi gibi emsal bir model haline getireceğiz. 29 Mart’a kadar sizler beni dinleyeceksiniz sonra 1835 gün boyunca ben sizleri dinleyeceğim’ dedi. (gk)