Lüleburgaz Lisesi 51. Yılında Anadolu Lisesi Olarak İlk Mezunlarını Verdi

Lüleburgaz Lisesi geleneksel ayran günü 06.Haziran. Cumartesi günü saat 17.30–20.00 saatleri arasında okul bahçesinde düzenlenen tören ile  kutlandı.

Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, Şube Müdürü Nedim Çetin, Belediye Başkanı Emin Halebak, Okul Müdürü Mehmet Sadık Selçuk, öğretmenler, eski mezunlar, son mezunlar ve aileleri katıldılar.
Kutlamalar, Lüleburgaz Lise’sinin kuruluşunun 51.yılı olması ve Lüleburgaz Lisesinin Anadolu Lisesi olarak ilk mezunlarını vermesi nedeniyle daha bir önem kazandı.
Törende kürsüye ilk olarak Okul Müdürü Mehmet Sadık Selçuk davet edildi.
Selçuk yaptığı konuşmada “Trakya’da sanayi, tarım ve turizm gelişmiş olabilir ama Trakya Marmara’nın ve Türkiye’nin eğitimde parlayan yıldızı olacaktır.
Ayrıca Selçuk öğrencilere seslenerek. “ Sizinle helalleşmemiz için biz sizi nasıl yetiştirdiysek sizde bizim çocuklarımızı yetiştirmelisiniz” dedi.
Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.
İnce,  “ Lüleburgaz Lisesi’nin 51. yılını kutlamak için toplandık.  Bu günü hazırlayan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca Anadolu Lisesi olarak ilk mezunlarımızı vermenin sevincini de hep birlikte yaşayalım istedik. Mezunlarımızın başarılarının devam etmesini diliyorum” dedi.
Konuşmasının sonunda da Hayrettin İnce Lüleburgaz’da yeni açılacak Ramazan Yaman Fen Lisesi’nin müjdeli haberini katılımcılarla paylaştı.
Lüleburgaz Lisesi 40. Yıl mezunlarından Belediye Başkanı Emin Halebak ta yaptığı kısa konuşmasında “ Bu okulda okumaktan ve buradan mezun olmaktan son derece memnunum” dedi. Daha sonra 40. yıl mezunlarını kürsüye çağırarak onure etti. Beraberce hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Törenin ilerleyen saatlerinde Lüleburgaz Lisesi Öğrencileri konuklara dans gösterisi sundular.
Dans gösterileri sonrası yılsonunda dereceye giren öğrencilerden 1’inci 12- E sınıfından Nurten Eraslan, 2’inci 12- A sınıfından Başak Gülaç ve 3’üncü 12- H sınıfından Özge İşlek tebrik edildiler. Okul birincisi olan 12- E sınıfı öğrencisi Nurten Eraslan’a Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce tarafından plaket verildi.
Ardından konuklar ve öğrenciler Trakya Blues grubunun müzikleri eşliğinde coşup eğlendiler. (hb- gk)