Lüleburgaz Roman Sev Kültür ve Müzik Derneği'nden 2009 Bahar Konseri

Lüleburgaz Roman Sev Kültür ve Müzik Derneği, 13 Mayıs Çarşamba günü Kongre Meydanı'nda Saat 20.00 – 23.00 arasında 1. Bahar Şenliği sebebi ile konser verecekler.

Konser kapsamında Davul- Zurna Show grubu, Kız Dans Grubu, Konser Grubu Genç Saz Grubu ve sürpriz bir yerel sanatçı program alacaklar.
Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özden ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Danışman Kasım Özden, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek Bahar Şenliği’ne tüm Lüleburgaz Halkını davet ettiler.
Özden “ Derneğimiz 27 Haziran 2008 yılında açıldığından bu yana çalışmalarını kendi bütçesi ile karşılamaktadır. Hiçbir kurum ve kuruluştan yardım görmedik. Kendi çabalarımızla kapı kapı dolaşıp yardım toplamaya çalışıyoruz. Lüleburgazlı işadamlarımızdan, esnafımızdan ve halkımızdan bizlere sahip çıkmalarını istiyoruz. Ayrıca çalışmalarımızda bizlere destelerini esirgemeyen başta Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan olmak üzere Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Üzeyir Ay’a ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halit Güler’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.  Derneğimizdeki gruplara gelince;  20 kaba zurna, 20 asma davul, 10 kişilik dans grubu, 10 kişilik toplu oynayan grubumuz, 6 kişilik kolbastı, 3 kişilik Hadise grubu, 10 kişilik Hint Grubumuz ve 20 kişilik kız davul şov grubumuz ve bunun için kursumuz mevcuttur. İsteyen bu kurslara katılmak için Derneğimize başvurabilir” dedi.
Mehmet Özden “ Bizler yurtdışında Fas, Yunanistan ve Bulgaristan’a gidip festivallere katıldık. Yurt içinde de Trakya Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesinde festivallere katıldık. İzmir’den çağırılmamıza rağmen maddi imkânsızlıklardan gidemedik. Yer sorunu nedeni ile kızlarımız çalışmalarını parkta yapmakta. Bizim tek derdimiz müzik. Halkımızın da duyarlı olmasını ve bizlere sahip çıkmasını istiyoruz Tüm Halkımızı 13 Mayıstaki müzik ziyafetine bekliyoruz” dedi. (gk)