Lüleburgaz TOKI'deki işçiler de sonunda isyan ettiler

Lüleburgaz TOKI'deki işçiler de sonunda isyan ettiler

Lüleburgaz’da TOKI konutlarında çalışan ve 5 aydır ücretlerini alamadıklarını iddia eden yaklaşık 100 işçi, konutların çatısına çıkarak eylem yaptı. Tıpkı Kırklareli TOKI’de olduğu gibi, Lüleburgaz’da da “TOKI mağduru” işçiler, haklarını istemek için tepki gösterdiler. 

Lüleburgaz Istasyon Caddesi'nde 4 yıl önce yapımına başlanan 852 konut, 26 villanın yapımında çalışan işçiler, taşeron firmalardan ücretlerini alamadıklarını ileri sürerek, sabah saatlerinde 3 konutun çatısına çıkarak kiremitleri yere fırlattı. Işçiler, çevrede güvenlik önlemi alan polis ekiplerinin yaklaşması üzerine kendilerini aşağıya atmakla tehdit etti.

Işçilerle megafon aracılığıyla konuşan Emniyet Müdürü Bilget, "Paranızı almanız için elimizden geleni yapıyoruz. TOKI ve taşeron firmalarla görüyüyoruz.

Para bankaya aktarıldı. En kısa zamanda size verilecek inin aşağıya" dedi. Ancak işçiler paralarını almadan inmeyeceklerini, paralarının yatmaması halinde ise inşaatları yakacaklarını söyledi.

Işçi Sadık Iş, "Cebimizde beş kuruş yok. Kimse bizimle ilgilenmiyor. Bizi böyle yaşatanlar, televizyonlara çıkıp ahkam kesiyor. Biz bu devletin hiçbir şeyine güvenmiyoruz" dedi.