Lüleburgaz Trockyablues'un "Kırkuçurması" çıktı

Lüleburgaz Trockyablues müzik topluluğu, 'Kırkuçurması' adlı bir albüm çıkardı.. Sekiz şarkının yer aldığı 'Kırkuçurması' adlı CD, İstanbul'da Modern Müzik Akademisi stüdyolarında ve 'Canlı' olarak kaydedildi. CD'deki şarkıların toplam süresi 53 dakika.

Lüleburgaz Trockyablues müzik topluluğu 1999 yılından bu yana Türkiye’nin dört bir yanında konser veriyor, dinletiler yapıyor. Grup, iki kez de yurtdışında Türkiye’yi temsil etti. Lüleburgaz Trockyablues grubu adına gazetemize röportaj veren İ. Metin Baltacı “1999 yılından bu yana Lüleburgaz’da çalışmalarını sürdüren Lüleburgaz Trockyablues müzik topluluğu olarak, bu güne dek Lüleburgaz’ımızı, hem Türkiye’nin değişik kentlerine (200’ün üstünde konser ve dinleti)  hem de yurtdışına başarıyla taşıdık; kentimizi ve ülkemizi en iyi şekilde tanıtmaya çabaladık ve bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz” diyor.
“Bu çabalarımız sırasında kentimizin sanata gönül vermiş insanlarının, esnafının, ticari kurum ve kuruluşların desteğini almayı başardık. Halk kültürünün yaşatılması yolundaki doğru çabalarımızın en büyük destekçisi olarak Lüleburgaz Belediyesi’ni hep yanımızda görmekten onur duyduk” diyen Baltacı; “Lüleburgaz Trockyablues müzik topluluğumuz için heyecan verici günler yaşıyoruz. Nihayet 11 Mart 2009 tarihi itibarıyla  “Kırkuçurması” adını taşıyan tanıtım amaçlı bir audio CD kaydettik. Yerel ve ulusal kültürümüze katkısı olacağı inancındayız. Bu çalışma, Lüleburgaz Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşti. Bize her zaman destek olan herkese çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Baltacı, grubun gündemindeki diğer konular hakkında da şunları söyledi;
“Stüdyo dilinde “hücum kayıt” denilen bir şekilde kaydettiğimiz bu şarkıları kayıt sonrasında –nerdeyse hiç- ellemedik.. Birkaç ufak müdahale dışında çalındığı biçimde koruduk; konser doğallığı içinde olsun istedik. Ve şarkı seçiminde biraz daha “eğlence”ye dönük tercihler yaptık. Bu anlamda, Trockyablues saundunun biraz daha çevresinden dolaştık desem doğru olur. Biz, Kırkuçurması’nı bir ön çalışma olarak kabul ediyoruz..  Nisan ayı içinde, şu an çalışmaları süren,  “DALE” adlı bir CD’miz daha yayınlanacak. 12 şarkıdan oluşacak bu CD’de dinleyicilerimiz tam bir “Lüleburgaz Trockyablues”  tarzıyla karşılaşacaklar. Bu çalışma için bize maddi destek verecek kurum ve kuruluşlara acil ihtiyacımız olduğunu belirtmeliyim. Az ya da çok her türlü desteği bekliyoruz.” (gk)