Lüleburgaz ve Babaeski Pazarcılarının sorunları çözülüyor

Babaeski'de geçtiğimiz yıl, önceki Belediye Başkanı Av. Haluk Tezsezer tarafından kazandırılan pazaryeri, pazarcılara artık dar geliyor.

Lüleburgazlı esnafların gelemediği Pazar için gerekli girişimlerin yapıldığı öğrenildi. Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı seçimlerde pazarcı esnafının da görüşlerinin katkısıyla, pazaryerinin genişletileceğini ve Lüleburgaz esnafına da pazarda yer vererek karşılıklı yer verme konusunda çalışmalar yapacağı sözünü vermişti. Ayrıca flamingo yolunda ikinci bir pazar açma düşüncesinin olduğunu da söylemiş, istenirse eski pazaryerinin olduğu ortama dört haftada bir pazar açılabileceğini de sözlerine eklemişti. Bu değişiklikler için pazarcı esnafı ve eski pazar ortamındaki esnafların ve o civardaki halkla beraber konuşarak ve kararları, ortak akıl anlayışıyla verip, uygulamaya geçileceğini de açıklamıştı.
İşte bu sorunların çözümüne, Belediye Başkanı Abdullah Hacı acilen el attı. Yetkili ağızlardan alınan bilgilere göre; Lüleburgaz esnafının, Babaeski’de Pazar açması için yer verilmesi ve Babaeski esnafının da, Lüleburgaz da kurulan Pazara yer açması bağlamında çalışmalar başladı. Başkanımız Abdullah Hacı kapalı Pazar alanının yanına, 100 adet Pazaryerinin yapılması için araştırmalar başlatmış ve çok yakın zamanda inşaatı da başlayacakmış. Şimdilik pazarcı esnafımızın sorunları konusunda bu kadar bilgi edinebildim. Daha detaylı bilgiler için yetkili makamlardan aldığımız bilgileri paylaşacağız. (öb)