Lüleburgaz Yağlı Tohumlar'dan ortaklarına nakdi kredi

Lüleburgaz 261 Sayılı Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi bugünden itibaren ortaklarına nakdi kredi kullandırmaya başlayacak.

LÜLEBURGAZ

Lüleburgaz 261 Sayılı Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifinin, ortaklarına destekleme kredisi adı altında nakdi kredi kullandırmaya başlayacağı bildirildi.
Kooperatif Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 2008–2009 iş yılında ortaklara kullandırılacak nakdi kredinin kullanımının 23 Mart - 24 Nisan 2009 tarihleri arasında gerçekleştirileceği belirtildi.
Açıklamada şöyle denildi;
“ 2008-2009  iş yılında rekolte beyannamesinde taahhüt ettiği ürünün en az  yüzde 50’sini tamamlamış , kooperatife en az bir ton ayçiçeği ürünü teslim etmiş olan ortaklara teslim ettiği her kilogram için 0, 100 TL.,  taahhüt etmiş olduğu ürünün yüzde 50’sini  tamamlayamamış olmakla birlikte kooperatife en az bir ton ayçiçeği ürünü teslim etmiş olan ortaklara, teslim ettikleri her kilogram için 0,050 TL. Nakdi kredi kullandırılacaktır. Ortaklara dağıtılacak olan nakdi destekleme kredisi, kredilendirilme limitleri dâhilinde kullandırılacaktır.” (gk)